Nå kan United og City-fans juble:

Norwegian åpner rute til Manchester

Nå kan fans av Manchester United glede seg. 31. oktober starter Norwegain rute mellom Oslo Og Manchester. Foto: Andrew Yates (AFP) / Paul Kleiven (Scanpix)
Nå kan fans av Manchester United glede seg. 31. oktober starter Norwegain rute mellom Oslo Og Manchester. Foto: Andrew Yates (AFP) / Paul Kleiven (Scanpix)

Tre ganger i uken flyr selskapet til fotballbyen.

31. oktober åpner Norwegian ny rute fra Oslo til Manchester. Kommunikasjonsrådgiver i flyselskapet Lasse Sandaker-Nielsen, sier hovedårsaken til den nystartede ruten er fotball og Premier League.

Vil se United og City

Det har i lang tid vært en stor etterspørsel etter en slik rute, spesielt med tanke på fotball og Premier League. Mye av årsaken til at vi starter denne ruten er fordi det er mange norsk fans av både Manchester United og Manchester City som gjerne reiser til England for å se laget sitt, sier han til ABC Nyheter.

Men byen har ifølge Sandaker-Nielsen mer å by på en bare fotball.

– I tillegg til å kunne servere toppfotball hver eneste helg er det også mye annet å både se og å gjøre i byen. Det er blant annet et rikt kulturliv i Manchester.

Ett år med planlegging

Ifølge Sandaker har Norwegian 400 daglige avganger til ulike destinasjoner verden over. I første omgang vil man frakte fotballhungrige nordmenn til Manchester tre ganger i uken.

Vi starter opp med avganger mandag, onsdag og fredag. Den første fredagen etter oppstarten er det allerede utsolgt, sier han til ABC Nyheter.

Norwegian har i lang tid sett på mulighetene for å starte ruten Oslo-Manchester. Et eget team jobber kontinuerlig med å utvide tilbudet til selskapet.

– Det er flere faktorer som spiller inn og vi har et eget team som jobber med dette; et Network-team. Passasjergrunnlag, etterspørsel og pris etcetera, er med på å bestemme hvorvidt man skal starte en rute eller ikke.

Når begynte dere å planlegge denne ruten?

– Jeg vet ikke nøyaktig når arbeidet med denne ruten ble startet, men på generelt grunnlag så kan jeg si at dersom vi skulle starte en rute i morgen, så startet man jobben med å få alt på plass for cirka ett år siden.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy