Meny

Superlave sydenpriser ut august

KORT PERIODE: I praksis er det bare de neste to-tre ukene at du kan få de beste tilbudene på sydenturer. Foto: Scanpix
Nå som de fleste er i gang igjen med skole og jobb, er det gode muligheter for billige reiser. Men vær rask - tilbudene varer ikke lenge.

Det er kanskje ikke noen stor overraskelse, men det er i alle fall et faktum at det så å si alltid er rimeligere å reise til Syden etter at skolen har startet opp igjen.

- Nå du bør reise

– Dette skjer hvert år. Når fellesferien er over, kan du velge og vrake i sydenturer, gjerne til halv pris. August er turoperatørenes største salgsperiode, ved siden av åpningssalget tidlig om våren. Det er nå du bør reise hvis du både vil spare penger og ha mye å velge mellom, sier Terje Berge, kommersiell direktør i Finn reise.

Les også: Rekordmange vil ha feriebolig i utlandet

Berge forklarer de lave augustprisene med at turoperatørene kjøper opp plasser på hotellrom også i august måned. Og disse hotellrommene må fylles også nå, selv om færre drar på ferie enn i juli, og det fører til reduserte priser. Prisene øker igjen i september når sommersesongen er over.

Dyrere i september

Dette kan eksemplifiseres med at en spesifisert uketur til Mallorca med Ving koster 1595 kroner med avreise fredag 26. august. Fredag 16. september må du punge ut 4095 kroner for samme reisen - altså en prisøkning fra august i september på 2500 kroner.

På Finn reise kan du nå fint få kjøpt en sydentur til mellom 1500 og 2000 kroner tur-retur per person.

Les også: Oslo er verdens dyreste by

Er du komfortabel med å kjøpe en uspesifisert reise, får du turer til mellom 1000 og 1500, og ordner du deg med hotell selv, kan du få flybilletter til sydendestinasjoner fra 500 kroner.

Tyrkia for under tusenlappen

Turoperatøren Star Tour nevner som eksempel at man kan komme fra Oslo til Tyrkia på en ukes ferie med fly og hotell fra 998 kroner - riktignok uspesifisert.

- Nå går vi inn i en periode hvor prisene på reiser tradisjonelt er på sitt laveste. Den raske koffertpakkeren kan nå spare mange penger på drømmereisen, sier administrerende direktør i Star Tour, Christian Lunde.

Vær rask

Men man bør raske på, hvis man skal ha muligheten til å sikre seg en billigtur.

- Godt sommeralg av reiser har ført til at det kanskje er noen færre restplasser i år enn i fjor på samme tid, sier Jason Eckhoff, daglig leder i Restplass.no.

Les også: Oh la la, verdens mest sexy hotellrom

Også informasjonssjef i Apollo, Helen Begby, kan bekrefte at det er færre turer å velge i nå enn i fjor på samme tid.

– Dårlig sommervær kan ha bidratt til at folk har vært tidligere ute med å sikre seg augustturer, sier Begby.

Les også:

Flere vil ha «full pakke»

Slik leier du bil i utlandetReise
Populært