Passasjerer krever kjempeerstatning etter flyplass-streik

Interesseorganisasjonen til passasjerer som ble berørte av streiken på de spanske og kanariske flyplassene 3. og 4. desember i fjor, krever nå en erstatning på 16 000 euro - drøyt 130 000 kroner - per passasjer.

Rundt 11 000 norske passasjerer ble berørt.

Det kan gå mot en kjempeerstatning for det spanske luftfartsverket AENA etter flygelederstreiken som 3. og 4. desember i fjor lammet de spanske og kanariske flyplassene, skriver Canariposten.com

For over 250 000 passasjerer i Spania og i flere europeiske land ble berørte av streiken og nå forlanger interesseorganisasjonen til 10 000 av de berørte passasjerene en erstatning på 16 000 euro per passasjer.

Men erstatningsbeløpet kan bli langt høyere. For hvis interesseorganisasjonen vinner fram med sitt krav og skaper presedens, vil garantert flere av de 250 000 rammede passasjerene også fremme krav mot AENA og da kan erstatningsbeløpene bli skyhøye.

Over 11 000 norske passasjerer ble berørte av streiken, og hvis den spanske interesseorganisasjonen får medhold, kan antagelig også de norske passasjerene fremme erstatningskrav mot AENA

Personvernpolicy