Landsbyliv i London

SAL OPP: Wimbledon Village Stables arrangerer fire daglige hesteutflukter. Tilbudet er åpent for alle. Foto: Charlotte Wiig
SAL OPP: Wimbledon Village Stables arrangerer fire daglige hesteutflukter. Tilbudet er åpent for alle. Foto: Charlotte Wiig

Hest er best i Londons sørvest. For idylliske Wimbledon har mer enn tennis på gang.

Biler bremser ned. Fotgjengere titter opp. For der, midt i trafikken, kommer jentene fra Wimbledon Village Stables på en av fire åpne daglige utflukter i salen.

– Nabolaget handler om mer enn tennis. Hest er vel så viktig, hevder eier Carol Andrews i forbifarten.

– Ja, og her er det mulig å ri og vindushoppe samtidig, istemmer stamrytter Lucy Woolhouse med et nikk til de fornemme forretningene i krysset mellom Church Road og High Street.

Nesten norsk

Den som vil slå et slag for Wimbledon, trenger nemlig ikke bruke racket. Den landlige forstaden sørvest i London har mye å tilby både fastboende og besøkende.

PÅ SKINNER: Wimbledon er tilknyttet T-banenettet gjennom District Line, men like lett å nå med tog fra Waterloo. Foto: Charlotte WiigPÅ SKINNER: Wimbledon er tilknyttet T-banenettet gjennom District Line, men like lett å nå med tog fra Waterloo. Foto: Charlotte Wiig

Om fotballklubben er forsvunnet siden den «Drillo»-ledede fiaskosesongen 1999/2000, ligger golfbanen og friarealet The Common minst like grønne og innbydende.

Og har du andre interesser enn handel og sport, finner du sannsynligvis noe passende et sted mellom det lokalhistoriske museet og The Hemingway Lounge Bar.

På grunn av The Norwegian School er det et betydelig innslag av nordmenn i området.

– Det er veldig lett å flytte hit som utlending, forteller Statoil-frua Siren Rettedal, som spankulerer gatelangs med sønnen Alexander (4) i påvente av en legetime.

PUBLIV: Sharon Hodges (til venstre), Claire Hancock og hunden Sula nyter mat og drikke på Dog and Fox ved High Street. Foto: Charlotte WiigPUBLIV: Sharon Hodges (til venstre), Claire Hancock og hunden Sula nyter mat og drikke på Dog and Fox ved High Street. Foto: Charlotte Wiig

– Du finner deg fort til rette. Det er koselig og idyllisk. Det er mange hyggelige kafeer, butikker og restauranter, fortsetter hun, før hun legger inn litt skryt for mer eller mindre tilgrensende Richmond Park og Kew Gardens.

Barnlig ballglede

Det er klart, opplevelsen er ikke komplett uten en sving innom All England Lawn Tennis and Croquet Club, hvor det berømte mesterskapet foregår.

Bare spør Bostjan Vihtelic og Ales Luci, to skjeggete kompiser som har tatt oppstilling ved statuen av Fred Perry, den siste virkelige klassespilleren fra øyriket.

– Jeg elsker turneringen. Jeg har alltid hatt lyst til å komme og ta en kikk. Takket være en businesstur fikk jeg endelig sjansen, meddeler Vihtelic, og viser snart fram T-skjortene han har kjøpt til ungene sine.

I likhet med Luci hører han hjemme i Slovenia. Det legger visse føringer for sommerens finalespådommer.

– I år vinner Novak Djokovic! jubler gutta i kor.

GRØNT OG SKJØNT: I The Common sitter Wimbledon på et av Londons mest omfangsrike grøntområder. Foto: Charlotte WiigGRØNT OG SKJØNT: I The Common sitter Wimbledon på et av Londons mest omfangsrike grøntområder. Foto: Charlotte Wiig

Trygg havn

Når kvelden siger på, samles britene som kjent på puben. Ett tips er Rose and Crown. Et annet er Dog and Fox, der Sharon Hodges og Claire Hancock har parkert sammen med labradorættede «Sula».

– Maten er bra, sier Hodges om etablissementet spesielt.

Wimbledon generelt får også brukbare skussmål.

– Jeg liker atmosfæren. Strøket er vennlig og ganske kosmopolitisk. Men det er jo ingen hemmelighet at det er en smule snobbete her, påpeker Hodges.

– Det betyr at det er trygt òg. Dette er en av delene av London hvor det er tilrådelig å ferdes ute om natta.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy