Her er Europas beste strender

Populært: Ayia Napa er et populært reisemål for reisende fra Norden. Mange reiser dit for å nyte gylne sandstrender og et krystallklart, turkist vann.
Populært: Ayia Napa er et populært reisemål for reisende fra Norden. Mange reiser dit for å nyte gylne sandstrender og et krystallklart, turkist vann.

KYPROS: Rangeringen av strender er en del av TripAdvisors Travelers Choice 2011. Ifølge kåringen er Kypros et førstevalg blant alle Europas strender. Og rådene stammer fra turistene selv.

Ayia Napas strender troner på førsteplass, mens Protaras, like ved, fikk tredjeplassen.

TripAdvisor er verdens største reisenettsted, med 20 millioner medlemmer og en samling av mer enn 45 millioner anmeldelser og vurderinger fra reisende over hele verden.

Les også: Livredderne er tilbake

Flest barnefamilier

Ayia Napa er et populært reisemål for reisende fra Norden. Mange reiser dit for å nyte gylne sandstrender og et krystallklart, turkist vann.

- Det lille feriestedet byr på et rikt utvalg av fornøyelser, restauranter og kulturarrangementer. I løpet av fjoråret reise ca. 100 000 turister fra de nordiske landene til akkurat Ayia Napa-området. Barnefamilier utgjør ca. 70 prosent av de besøkende, og i år kan det bli rekord – bookingsituasjonen ser svært positiv ut, forteller Johan Lantz ved Kypros Turistråd i en pressemelding.

– Ayia Napas styrke er nettopp strendene, og det er selvfølgelig morsomt å komme på førsteplass i undersøkelsen. Vi tror at det blir et rekordstort antall besøkende i år, og det er først og fremst barnefamilier som reiser dit. De elsker Ayia Napa på grunn av de fine og barnevennlige strendene. Men det finnes også mye annet å gjøre i området, sier Lantz, som er sjef for Kypros' turistråd i Norden.

Kypros har to av europas beste badestrender, mener brukerne av nettstedet TripAdvisor

Kypros har to av europas beste badestrender, mener brukerne av nettstedet TripAdvisor

Ayia Napa ligger på den østre siden av Kypros, cirka fire mil fra flyplassen i Larnaka. I sentrum av byen finnes et torg med et middelalderkloster. I byens trange smågater finner du koselige butikker, kafeer og restauranter. I området finner du også museer av forskjellige slag, blant annet Thalassa museum, som har utstillinger om Kypros' marine arv fra forhistorisk tid til i dag. På samme museum kan du se skjeletter fra de kypriotiske minielefantene som levde på øya frem til 11 000 f.Kr.

Les også: Trekkfuglenes paradis

Naturskjønne bukter

Protaras, nummer tre på TripAdvisors liste, er et område rett øst for Ayia Napa. Her ligger en rekke strender og små bukter – den største og mest velkjente av dem er Fig Tree Bay. I Protaras er tempoet litt roligere, og det meste handler om ren avkobling i solen. Kyststripen i sør byr også på spennende natur, med grotter, huler og bortgjemte viker. Du kan også reise på båttur til det nærliggende naturreservatet Cape Greco.

Her er brukerne av TripAdvisors ti favorittstrender i Europa:

1. Ayia Napa, Kypros

2. Skiathos, Hellas

3. Protaras, Kypros

4. Mykonos, Hellas

5. Oludeniz, Tyrkia

6. St. Ives, England

7. Alcudia, Spania

8. San Vito lo Capo, Italia

9. Calvia, Spania

10. Villasimius, Italia

Klikk her for hele oversikten.

Hva er din favorittstrand? Del gjerne dine erfaringer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært