Verdens høyeste hotell

International Commerce Centre (ICC) i Hong Kong huser mellom 102. og 118. etasje verdens høyeste hotell, Ritz-Carlton Hong Kong. Foto: Scanpix/AFP.
International Commerce Centre (ICC) i Hong Kong huser mellom 102. og 118. etasje verdens høyeste hotell, Ritz-Carlton Hong Kong. Foto: Scanpix/AFP.

Verdens høyeste hotell åpnet tirsdag dørene i Hong Kong.

HONG KONG, KINA: Hotellet ligger i byens høyeste skyskraper og har en fantastisk utsikt over den verdensberømte Victoria Harbour.

490 meter over det kaotiske bybildet i den sørkinesiske byen gjør Ritz-Carlton nå en storslagen tilbakekomst etter å ha blitt midlertidig stengt i 2008, melder AFP.

- Vi åpner et ikonisk hotell det tok oss omkring ti år å bygge, sier hotellsjef Herve Humler til journalister.

- Vi tar luksusen til nye høyder, i enhver forstand, la han til.

Les også: «Spiderman» besteg verdens høyeste bygning

Men allerede i 2014 vil hotellet trolig miste statusen som verdens høyeste hotell, når J-Hotel åpner nær toppen av det 600 meter høye Shanghai Tower på fastlands-Kina.

- Folk konkurrerer om alt mulig over hele verden. Jeg er sikker på at noen er i ferd med å bygge en høyere bygning allerede mens vi snakker, sier Humler.

- Vi legger vekt på service.

Ritz-Carlton Hong Kong vil også bli et av de dyreste stedene å bo i en by som allerede er fullpakket med luksushoteller. Prisene starter ved 6000 Hong Kong dollar (4300 kroner) per natt for et deluxerom. En presidentsuite går for 100.000 Hong Kong-dollar.


Hotellet inneholder også verdens høyeste bar. I tillegg til sine 312 gjesteværelser har hotellet også en av byens største ballsaler på 930 kvadratmeter.

- Fastlands-Kina er et viktig marked for oss. Asia som region har kommet sterkt tilbake det siste året, med en 20 prosent økning i 2010, sier Humler.

Les også: Verdens høyeste restaurant

Personvernpolicy