Norsk foss blant verdens vakreste

Norske Langfoss har et 612 meter langt fall og renner ut i Åkrafjorden. Den er nå kåret til et av «verdens ti vakreste fossefall». Foto: Erik Kvalheim.
Norske Langfoss har et 612 meter langt fall og renner ut i Åkrafjorden. Den er nå kåret til et av «verdens ti vakreste fossefall». Foto: Erik Kvalheim.

Nettstedet BudgetTravel.com mener å ha funnet verdens ti vakreste fossefall, og blant disse er norske Langfoss med.

«Vi har funnet de ti mest forlokkende vannfallene i verden. Noen er åpenbare valg (hvem kan motstå en klassiker som Niagara?), mens andre er mer obskure (har du noen gang hørt om Langfoss?)» , skriver BudgetTravel.com.

Om norske Langfoss i Etne i Hordaland skriver nettstedet: «Istedenfor å falle rett ned som de fleste fosser sklir Langfoss utfor en klippe og holder kontakt med steinene hele veien ned før den renner ut i Åkrafjorden.

Langfoss er ikke den største fossen i Norge, men høyden på 612 meter og bredden på 60 meter er en imponerende kombinasjon. Fjellsiden i bakgrunnen blir sterkt grønn om sommeren og utgjør en slående kontrast til det hvite, skummende vannet og de grå klippeutspringene.

Den er en av få fosser i Norge som ikke har blitt brukt til vannkraft og fremdeles er i sin naturlige tilstand»
.

– Vi har jo alltid synes og visst at fossen vår er fantastisk flott, men når en av verdens kanskje største mediehus mener det samme, får vi vel si at vi får drahjelp fra pålitelige kilder, sier daglig leder Liv Kari Bødtker i Åkrafjorden Oppleving til NRK Hordaland. [Mediehuset CNN har et samarbeid med BudgetTravel.com og har offentliggjort fosseoversikten på sitt nettsted, journ.anm.]

Blant andre fosser på listen er følgende:

Niagara Falls (New York, USA og Canada)

Hanakapi'ai Falls (Kauai, Hawaii)

Plitvice Lakes (Kroatia)

Iguazú (Argentina)

Yosemite Falls (California, USA)

Victoria Falls (Zimbabwe og Zambia)

Sutherland Falls (New Zealand)

Gullfoss (Island)

Angel (Venezuela)


View Larger Map


Personvernpolicy