100 personer alkoholforgiftet på én fest

HEFTIG: Dansere konkurrerer under karnevalet i Sanza Cruz de Tenerife. I gatene pågikk det også andre aktiviteter. Foto: Scanpix
HEFTIG: Dansere konkurrerer under karnevalet i Sanza Cruz de Tenerife. I gatene pågikk det også andre aktiviteter. Foto: Scanpix

Heftig gatefest på Tenerife i helgen.

Det er ikke bare på norske bygdefester det kan gå vilt for seg. Lørdagens gatekarneval i byen Santa Cruz på Tenerife utartet seg nemlig til en brutal affære, melder Canariposten. Til sammen måtte 148 personer innom sykehus for å få hjelp av Røde Kors denne kvelden.

100 personer skal ha blitt alkoholforgiftet, mens fem personer hadde tatt en eller annen form for overdose av narkotika. 14 personer ble skadet i slagsmål og like mange pådro seg skader etter å ha falt. I tillegg ble noen syke av andre grunner.

Opptellingen viser at det ikke er ungdommen som oppførte seg verst på festen. Av de 148 personene som ble tatt hånd om av Røde Kors, var 125 av dem voksne. 81 av de voksne ble alkoholforgiftet, mot 19 ungdommer.

Til sammen ble i overkant av 20 personer sendt videre til lokalt sykehus for ytterligere behandling, skriver Canariposten.

Karnevalet på Tenerife regnes som det mest storslagne utenfor Rio i Brasil. Hvert år syder gatene av glede, sang, dans og musikk den første uken i februar.

Det er ikke første gang karnevalsmarkeringen i byen tar av. I fjor måtte 144 personer ha tilsyn av Røde Kors.

Personvernpolicy