Et uvanlig vennskap

Etter at fiskeren Chito (t.v.) reddet krokodillen Pocho fra en smertefull død er de to blitt perlevenner og møtes daglig for en wrestlingkamp i vannkanten ved en grumsete elv i Costa Rica - til glede både for fastboende og tilreisende turister. Foto: Adam Smith (Allover Press)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fiskeren Chito og krokodillen Pocho møtes daglig til wrestlingkamper ved en elvebredd i Costa Rica.

Artikkelen fortsetter under annonsen

LAS TILAPIAS, COSTA RICA: Fiskeren Chito, i nærmiljøet best kjent som Tarzan Tico, har wrestling som hobby. Forskjellen på det han gjør og andre utøvere av sporten driver med er at Chito slåss med en fem meter lang krokodille.

Den 53 år gamle krokodillewrestleren gjør ikke dette for å leke med døden. Han beskriver aktiviteten som en leken krangel med sin bestekompis, krokodillen Pocho.

Iført sitt leopardskinnbelte og pannebånd trekker Chito pusten dypt før han dykker i en grumsete elv i Costa Rica foran 500 nervøse skuelystne på land før han begynner å måle krefter mot Pocho.

Chito og Pocho møtes daglig til en match til stor glede for publikum, men den ekstraordinære forestillingen er mer enn kun en turistfelle.

Dette dreier seg om et bemerkelsesverdig vennskap mellom menneske og dyr, og historien bunner i at Chito reddet krokodillen Pocho fra elvebredden der han hadde satt hodet fast i en opphenging.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Krokodillen var døden nær, men Chito pleiet ham tilbake til hektene etter å ha tatt reptilen med seg hjem for rehabilitering i et halvt års tid. Da Chito forsøkte å slippe Pocho tilbake til naturlige farvann der krokodiller ellers ferdes, ville ikke krokodillen slippe taket på sin nye venn.

På bakgrunn av denne historien besluttet Chito å iscenesette et show som gradvis har tiltrukket seg flere og flere turister fra fjern og nær.

Bildene under er tatt av Adam Smith da han nylig ferierte i Las Tilapias i Costa Rica, der den uvanlige duoen fremfører sitt wrestlingshow.

Se flere dyrebilder her:

Dette angrer han nok på

Skilpadde til besvær

Ikke prøv deg

Big bite!


Les flere nyheter