Tyrkia slår Hellas som sommerreisemål

NYTT I ÅR: Badebyen Bodrum, «Tyrkias St. Tropez», er nytt reisemål både hos både Star Tour og Ving i år. (FOTO: Erik Sahlin)
NYTT I ÅR: Badebyen Bodrum, «Tyrkias St. Tropez», er nytt reisemål både hos både Star Tour og Ving i år. (FOTO: Erik Sahlin)

Norske turoperatører kommer til å sende mer enn 256.000 charterturister til Tyrkia kommende sommer. Det er vel 66.000 flere enn i sommersesongen 2010.

I et par reportasjer rundt jule- og nyttårstider viste NTB til at Tyrkia i 2011 ville slå Hellas og bli ett av våre tre foretrukne charterreisemål i sommersesongen. Nå har turoperatøren Star Tour gjennomgått sommerprogrammet til seks av de største reiseaktørene som dekker rundt 98 prosent av pakkereisemarkedet, og bekreftet utviklingen slik markedet antok det for en tid tilbake.

Les også: Tyrkia på toppen

Les også: Mest populære reisemål sommeren 2011

Det overlegent ledende feriemålet i Tyrkia er Antalya. Byen er hovedstad i sin provins og ligger ved Antalyagulfen ved Tyrkias middelhavskyst.

To på toppen

Slik Star Tour har fremstilt utviklingen, vil Tyrkia til sommeren slå Hellas med vel 300 charterreisende fra Norge. Tallene tyder på at turoperatørene vil sende 256.300 personer til Tyrkia, vel 35 prosent flere enn i sommersesongen 2010. Materialet konkluderer med at 256.000 vil dra til Hellas, en økning fra 2010 på bare 2 prosent.

Bestillingene til Hellas forteller at markedet er litt tilbakeholdent på grunn av landets økonomiske vanskeligheter. Men mye kan hentes igjen hvis det europeiske feriefolket blir overbevist om at grekerne klarer å opprettholde et kvalitetsmessig godt produkt.

Turoperatørene regner med at Spania vil plassere seg på tredjeplass, med 117.000 charterreisende – en økning på 8 prosent fra sommeren 2010.

– Vi har gjort beregninger i flere år, og kan derfor også si noe om utviklingen fra år til år, sier kommunikasjonsdirektør Lena Petersson i Star Tour.

Egypt-fremgang

Egypt er det reisemål som ifølge utregningene fra de seks turoperatørene øker mest prosentvis. Sommeren 2011 vil økningen være på hele 42 prosent – opp til 13.700 reisende.

Relativt få norske – vel 5.000 – planlegger å reise til Italia på charterferie kommende sommer, og det er hele 27 prosent ned i forhold til 2010. Glemt er de glade, solfylte dagene i Rimini, Lido di Jesolo og ved Gardasjøen. Et høyere prisnivå de senere årene må nok ta noe av skylden.

Kypros er det vel 42.000 som skal reise til kommende sommer, men det er 12 prosent færre enn i 2010-sesongen. Bulgaria har fortsatt sine tilhengere og vel 40.000 tenker seg dit kommende sommer. (©NTB)

Personvernpolicy