Her får du verdens verste øl

Den amerikanske bryggeriforeningen har kanskje verdens største ølfestival, men det betyr ikke nødvendigvis at de byr på verdens beste øl. Foto: Ed Andrieski(AP Photo)
Den amerikanske bryggeriforeningen har kanskje verdens største ølfestival, men det betyr ikke nødvendigvis at de byr på verdens beste øl. Foto: Ed Andrieski(AP Photo)

I en avstemning avsløres det at ingen serverer verre øl enn amerikanerne.

Det er kanskje ikke så fryktelig formelt, men 3.400 personer fra 99 forskjellige land har vært invitert til å stemme på hvor i verden man får servert det verste ølet.

Les også: Norge i verdenstoppen

Fikk over en tredjedel av stemmene

Reisemagasinet Titanic Awards, som står bak kåringen, viser i sin ferske rapport at mer enn en tredjedel av de spurte mener at ingen serverer dårligere øl enn amerikanerne. Vinneren er fullstendig suverene på listen og får alene mer enn en tredjedel av stemmene.

36,2 prosent av de spurte mener at USA er det siste stedet du bør reise til dersom øl er viktig for deg på turen.

Kina og Italia, som kommer på delt andreplass, får til sammenligning kun 6,9 prosent hver av stemmene i den uhøytidelige kåringen.

Kulinariske nedturer?

Normalt kulinariske perler som Italia og Frankrike er altså også kommet med på listen, selv om ølet du får i disse to landene ifølge undersøkelsen smaker langt bedre enn i USA. Dette til tross for at det nok ikke kan karakteriseres som spesielt attraktivt å havne på en av listene til Titanic Awards i det hele tatt.

Titanic Awards konkluderer med at landene hvor du får det verste ølet er som følger:

1. USA (36,2 prosent av stemmene)
2. Italia (6,9 prosent)
2. Kina (6.9 prosent)
3. Frankrike (3,5 prosent)
4. Mexico (3,1 prosent)
5. Storbritannia (2,8 prosent)
6. Australia (2,4 prosent)
6. India (2,4 prosent)

Finner det verste innen reise

Titanic Awards har spesialisert seg på å publisere kåringer av reisemål verden rundt, men med negative fortegn. Tidligere har de blant annet kåret hvilket land de verste turistene stammer fra, hvor man finner de verste kelnerne, de dårligste veiene, og de verste flyplassene og togstasjonene.

Magasinet har også kåret hvilke land som produserer de dårligste ølsortene, og også her dominerer amerikanskbrygget øl som får hele 23 prosent av stemmene foran Kina på andreplass med 5,2 prosent av stemmene.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy