60 000 feirer jul i Betlehem

Turistene strømmer til Jesu' fødeby Betlehem denne julen. Foto: Jim Hollander (EPA)
Turistene strømmer til Jesu' fødeby Betlehem denne julen. Foto: Jim Hollander (EPA)

I Jesu’ fødeby Betlehem strømmer turistene til for å feire jul.

Hadas og Ernest Itzcovitch har brukt 5480 tomflasker for å lage årets juletre som pryder torget i den nord-israelske byen Haifa. Foto: Dan Balilty (AP Photo)Hadas og Ernest Itzcovitch har brukt 5480 tomflasker for å lage årets juletre som pryder torget i den nord-israelske byen Haifa. Foto: Dan Balilty (AP Photo)

Det er trengsel i Betlehem denne julen. I den lille byen som er kjent som fødebyen til Jesus, firedobles innbyggerantallet under årets julefeiring.

Fullbooket

Samtlige av byens 31 hoteller er fullbooket, og det er ikke bare turister som kommer for å feire jul under solen som besøker byen. Ifølge turistmyndighetene i Israel, som også de palistinske områdene faller innunder, så har Betlehem cirka 28 000 fastboende innbyggere. I år regner de med at nærmere 90 000 turister og pilgrimmer besøker den lille byen under julehøytiden.

De som har tatt turen til Betlehem har blant annet anledning til å få med seg midtnattsmessen, som i år ledes av patriarken Fuad Twal, i fødselskirken natt til første juledag, melder nyhetsnettstedet Ynet. Kirken er oppført på plassen som er utpekt som stedet der Jesus skal ha blitt født for over 2 000 år siden.

Resirkulert juletre

Litt lenger nord i Israel, i byen Haifa, feires julen 2010 i resirkuleringens tegn, rapporterer Ynet videre. Byens største juletre er laget av 5 480 tomflasker, og det er opplyst med led-lamper.

Juletreet er laget av designeren Hadas Itzcovitch og hennes far, kunstneren Ernest Itzcovitch. All reklame som har prydet de mange tomflaskene er fjernet, og hovedpoenget med dette spesielle juletreet er å øke bevisstheten om miljøet.

Fem nonner i bilulykke

Et skogsområde like utenfor Haifa har nylig vært rammet av en voldsom skogbrann, og tidligere i dag ble området rundt Genesaretsjøen, øst for Nasaret som også ligger i nærheten, rammet av en bilulykke der tre italienske pilgrimmer omkom og to ble hard skadet. Israelske medier melder at de fem som var involvert i ulykken alle var nonner på pilgrimsreise.

Personvernpolicy