Meny

6.000 SAS-kunder rammet av været

Snøværet skaper trøbbel på flyplassene ute i Europa, noe som har gitt forsinkelser og innstilte fly fra OSL de siste dagene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Montasje: ABC Nyheter
Både Norwegian og SAS arbeidet tirsdag kveld på spreng med å frakte nordmenn til knutepunktene i Europa som har vært stengt av vinterværet i flere dager. SAS har 6.000 passasjerer strandet på ulike flyplasser.

– Vi har i dag hatt trafikk som normalt til og fra Gatwick i England. I tillegg har vi satt inn tre ekstra fly til Stansted, sier kommunikasjonsrådgiver Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB.

Norwegian har hatt 1.500 passasjerer som har sittet værfast i England de siste dagene. Tirsdag kunne ekstra avganger og ekstra fly hente dem satt innesnødd. Det samme kunne gjøres for passasjerene som var blitt sittende i Paris.

– Nå ser det ut som om vi har fått med alle som har måttet stå over de siste dagene. Det har imidlertid hatt sin pris med mange forsinkelser hele dagen. Det er en ganske omfattende kabal som må legges med hensyn til mannskap og fly under slike forhold, sier Sandaker-Nielsen.

Les også: Sterk EU-kritikk av flykaoset

SAS rammet hardt

Mens oversikten fra Oslo Lufthavn Gardermoen viser at trafikken har gått tilnærmet normalt til Gatwick, kan ikke det samme sies om trafikken til Heathrow. Bare fire av totalt elleve avganger er gått, enkelte solid forsinket, mens de øvrige er blitt innstilt.

SAS har de fleste av sine London-avganger til Heathrow og er tungt rammet av kaoset på den store flyplassen.

Bare en av rullebanene var åpen tirsdag og beskjeden til flyselskapene er at de samme forholdene ventes onsdag.

– Vi har store forsinkelser. Vi får bare lov til å kjøre en tredel av ruteprogrammet vårt, noe som i dag har medført kun to fly fra Oslo og ett fra Stavanger, sier informasjonskonsulent Monica Hovland i SAS til NTB.

Over 1.500 norske reisende med SAS venter fremdeles på et flysete. Regner man med de svenske og danske reisende som er rammet på lik linje med de norske reisende, er omtrent 6.000 reisende med SAS rammet av værkaoset.

Les også: - Londonkaoset kan vare til over jul

Større fly

Det er heller ikke mulig for SAS å dirigere flyene til andre flyplasser, selv om Gatwick og Stansted hadde tilnærmet normal trafikkavvikling tirsdag.

– Det vi gjør er å sette inn større fly enn vi eller har til Heathrow, men det utgjør bare omtrent 30 seter per avgang, forklarer Hovland.

Det er spesielt London som har vært problematisk tirsdag. I Frankfurt og Paris har trafikken gått, men vært preget av forsinkelser. I Brussel mangler de imidlertid fremdeles avisingsvæske på flyplassen, noe som hindrer trafikkavviklingen kraftig.

– Mange av våre passasjerer sitter fast. Vi forsøker å informere på SMS og ber reisende i størst mulig grad endre billettene, sier Hovland.

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside

(©NTB)

Reise
Populært