Vil svi av mer på ferie

En fin dag i solen (foto: Colourbox)
En fin dag i solen (foto: Colourbox)
Artikkelen fortsetter under annonsen

1 av 4 øker feriebudsjettet i 2011. Menn svir av mest penger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

24 prosent av nordmennene vil bruke mer penger på ferie i 2011 enn i 2010, ifølge en undersøkelse fra Finn reise.

Hovedandelen av de spurte, 46 prosent, regner riktignok med å bruke det samme som ifjor, mens 14 prosent vil ha et lavere feriebudsjett. 16 prosent vet ikke.

Det er spesielt kvinner og personer under 30 år som regner med å øke feriekassen. Det gjelder også vestlendinger, østlendinger og nordlendinger.

Setter ferien høyt

- Dette vitner om at mange nordmenn har god økonomi og setter ferien høyt, sier Terje Berge, kommersiell direktør i Finn reise, i en melding.

- Vi merker også at det gjøres stadig flere søk på eksotiske reisemål. Det kan bety at nordmenn har mer penger å bruke på ferie, fordi slike reiser ofte koster litt, sier han.

Økonomisk optimisme

Forbrukerøkonom Sidsel Sodefjed Jørgensen i DnB Nor sier at tallene samsvarer godt med deres Forbrukerbarometer, som viste «all time high» på optimisme i november i år. Nesten 30 prosent tror egen økonomi vil bli bedre de neste 12 månedene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er som forventet at nordmenn ser for seg å bruke mer penger på ferie. Ifølge SSB kan vi for eksempel regne med en solid lønnsvekst de neste årene. Det forventes også at renten vil være lav et par år til. Dette bidrar til at mange har rom i økonomien til å reise i 2011, sier hun.

Menn bruker mest

26 prosent av de spurte mennene vil alene bruke mellom 11.000 og 20.000 kroner på ferie i 2011, mot 21 prosent av kvinnene. De fleste kvinnene (30 prosent) har budsjettert med mellom 5.000 og 10.000 kroner, mot 18 prosent av mennene. 33 prosent av mennene og 16 prosent av kvinnene har en feriekasse på mellom 21.000 og 50.000 kroner eller mer.

Les også på Dn.no

Styreleder kan ta 18.000 kroner dagen

Statoil mistet kontroll på brønn - igjen

67 år og får ikke jobbe mer

Knallhard jul i vente