Meny

Norwegian kapret 21 prosent flere passasjerer

Foto: Scanpix

Flyselskapet Norwegian tok i oktober med seg 21 prosent flere passasjerer enn i samme måned i fjor. Samtidig har selskapet forbedret punktligheten.

Flyselskapet hadde 1.268.941 passasjerer i oktober. Det er 219.738 flere reisende enn i oktober i fjor, noe som er en økning på 21 prosent.

Selskapets punktlighet har økt det siste året. I Norge var punktligheten i oktober på 92,4 prosent. Stavanger, Trondheim, Ålesund og Kirkenes utmerker seg med spesielt høy punktlighet, og på Gardermoen var punktligheten 93,6 prosent, opplyser Norwegian.

Medregnet trafikken i resten av Europa totalt var Norwegians punktlighet 88,3 prosent i oktober. Streik i Frankrike forsinket en god del flyginger.

Selskapet kansellerte 0,4 prosent av sine flyginger i oktober, noe som gir en regularitet på 99,6 prosent.

Kabinfaktoren var på 79 prosent i oktober, opp 1 prosentpoeng fra oktober i fjor. Kabinfaktoren forteller hvor stor andel av setene i flyene som er fulle.

– Vi er godt fornøyd med fortsatt kraftig passasjervekst. I oktober fylte vi flyene bedre enn i fjor, til tross for over 1.700 flere avganger med større fly, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian har 53 fly og er i ferd med å motta nye leveranser. I perioden 2008-2014 får selskapet totalt 73 nye fly.

Les også:

Norwegian bryter sikkerhetsregler

Knallbra fra Kjos

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært