Meny

Lommetyver stjeler for rekordsummer

Barcelona er en av de farligste byene når det gjelder lommetyveri. På bildet La Sagrada Familia (foto: Scanpix).

Tall for første halvår viser at forsikringsselskapene må ut med rekordutbetalinger i erstatning etter lommetyverier. De farligste byene er Barcelona, Roma og Praha.

Europeiske Reiseforsikring har i årets første seks måneder alene betalt ut 34 millioner kroner, en oppgang på 15 prosent fra i fjor, skriver Bergens Tidende.

De andre store aktørene innen reiseforsikring har ikke tallene klare, men forteller om en tilsvarende utvikling. Første halvår vil samlet koste selskapene mellom 80 og 90 millioner kroner i utbetalinger.

– Antall saker er stabilt, men hvert tyveri koster oss betydelig mer enn før, sier assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland.

Tendensen er ellers at det stjeles mer penger enn før. Over halvparten av skadeutbetalingene til Europeiskes kunder, nærmere bestemt 20 millioner, skyldes tyveri av kontanter. Det er en oppgang på hele 42 prosent fra første halvår i fjor.

– Innføringen av euroen førte til flere pengetyverier enn før, sier informasjonskollega Arne Voll i Gjensidige.

Pressetalsmann Roald Stigum Olsen i TrygVesta tror finanskrisen medvirker til tyveribølgen.

– Vi ser flere tilfeller enn før i byer som London og Aten. Antakelig skyldes dette endrede økonomiske forhold og innstramminger i økonomien i disse landene.

I Barcelona, Roma og Praha må du passe ekstra godt på verdisakene dine. Her er nemlig faren for å bli utsatt for tyveri aller størst, ifølge forsikringsselskapene. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært