Ferieparadis ble investorfelle

Ferieboliger i Bulgaria. Foto: Platinum
Ferieboliger i Bulgaria. Foto: Platinum
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske privatpersoner og småinvestorer sitter i saksen i Bulgaria.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Halvannet år etter at ferieleilighetene skulle stått ferdige, må kjøperne i Aheloy Beach selv kjøpe opp de usolgte leilighetene. De som ikke bidrar i redningsaksjonen for prosjektet, risikerer å tape både innskudd og leilighet, skriver Dagens Næringsliv.

Faren for at utbygger slås konkurs øker fra dag til dag.

«Alle leilighetseierne må reagere NÅ for å redde sine investeringer.» Setningen er uthevet med rødt på hjemmesidene til feriekomplekset Aheloy Beach Residence, der norske privatpersoner og småinvestorer har kjøpt flere hundre ferieleiligheter.

For eksempel må kjøpere som betalte 800.000 kroner for en ettromsleilighet ut med 60.000 - 70.000 ekstra for å gjøre opp for andres ubetalte eller usolgte leiligheter.

Nordmenn eier rundt 130 leiligheter i byggetrinn 2 i Aheloy Beach.

Fristet med verdiøkning
Det manglet ikke på løfter da leilighetene i Aheloy Beach ved den bulgarske svartehavskysten ble annonsert for salg høsten 2007.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den irskbaserte utvikleren Platinum Development sto bak gigantresorten, som ble tilbudt privatpersoner og investorer i flere land.

«Fantastisk investeringsmulighet med forventet verdiøkning på 30-40 prosent de neste år. Førsteklasses prosjekt direkte på privat sandstrand og garanterte leieinntekter», het det i helsides avisannonser signert Platinum Scandinavia og Privatmegleren.

Visningsturen foregikk med eget fly og overnatting på femstjerners hotell. De som kjøpte leiligheter via Privatmegleren/Platinum i 2007 fikk vite at leilighetene skulle stå klare innen utgangen av 2008. Slik gikk det ikke.
Les også:
- Betal, eller ....
Her har boligprisene stupt mest i verden
Fanget i feriefelle