Norwegian dropper Polen

1. september stenger lavprisflyselskapet Norwegian sin polske base. Åtte ruter legges ned.

Norwegian-fly (foto: Scanpix)
Norwegian-fly (foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Interessen for de polske rutene har avtatt kraftig. Nå legges basen ned, og Norwegian overfører i stedet ledig kapasitet til det nordiske markedet.

- Polen er ikke så interessant lenger på grunn av avkjølingen av arbeidsmarkedet i Europa. Polakkene reiser mindre etter arbeid i andre land, har Norwegian-sjef Bjørn Kjos tidligere sagt til DN.no.

Og til høsten er det slutt:

30. august opphører trafikken på i alt åtte ruter fra Polen, mens 45 ansatte får tilbud om overføring til enten Norge, Danmark eller Sverige, bekrefter presseansvarlig Åsa Larsson i Norwegian.

Det betyr at rutene fra Warszawa til Alicante, Athen, Bergen, Dubrovnik, Malaga, Palma, Split og Varna avvikles. Bare rutene mellom Warszawa og henholdsvis Oslo og Stavanger opprettholdes, skriver boarding.dk.

I strupen på Finnair
Norwegian gikk inn i det polske markedet i 2006, men markedet har endret seg kraftig siden dengang. Nå skal Norwegian satse enda mer på det nordiske markedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I slutten av april gikk flyselskapet rett i strupen på Finnair og startet flyvninger mellom Helsinki og henholdsvis Oslo og Stockholm.

Les : Lover billigfly til Finland

Det har allerede blitt en suksess, ifølge Åsa Larsson.

- Etterspørselen har vært over all forventning. Vi har hatt en fantastisk respons på rutene, så der har vi truffet blink, sier hun til DN.no.

Langdistanseruter på vei
Planene om langdistanseflyvninger lever i beste velgående:

- Vi jobber videre med dette. Planen er å starte langdistanseflyvninger våren 2011, men dette kommer jo an på hvordan markedet utvikler seg fremover, sier Larsson til DN.no.

Les også:
Anslår at Norwegian snart er størst
Finanskrise for Kjos