Meny

Dumper prisen på storbyreiser

På Picning ved Seinen i paris (foto: Scanix).
Det blir neppe billigere å ta turen ut i Europa enn det er nå.

Mai har mange fridager. Og askekrisen og flyselskapenes vårtilbud gjør at du nå kan finne gode flypriser til flere europeiske storbyer, ifølge salgsdirektør Terje Berge i Finn reise.

For eksempel kan du få flybilletter til Helsinki, København og Stockholm for under 1.350 kroner tur-retur. Byer som Riga, Brüssel, Milano og München ligger på mellom 2.000 og 2.400 kroner. Til Manchester, Madrid, Berlin, Amsterdam og Athen koster det mellom 2.500 og 2.800 kroner, mens du må regne med priser på rundt 3.000 kroner til Roma og Barcelona i mai.

Flyselskapene og hoteller kutter prisene for å trigge reiselysten etter at askeskyene fra Island lammet store deler av flytrafikken i Europa i over en uke. I tillegg kan du glede deg over en sterk norsk krone som gjør det fett å være norsk turist i utlandet.

Les mer her : Europa-ferien blir råbillig

- Vær fleksibel- Det er ikke uvanlig at flyprisene ligger godt over 3.000 kroner tur-retur i denne populære perioden, men nå kan man finne priser under dette. På grunn av situasjonen vi nettopp har hatt, frister flyselskapene med gode tilbud for at folk skal reise igjen, sier Terje Berge i en pressemelding.

Han tror ikke at prisene blir lavere enn nå.

- Flytrafikken går nesten som før, og folk glemmer fort, så det er ingen grunn til å vente med å bestille. Er du opptatt av å få best mulige priser, kan det lønne seg å være fleksibel i forhold til valg av by. Tar du én fridag til, kan det hende du finner enda bedre billetter, sier Berge.

- Asken påvirker prisene
Rolf Forsdahl, reiselivsdirektør i HSH, understreker at flyselskapene ofte har gode kampanjetilbud på denne tiden, men at askekrisen kan ha bidratt til rimeligere priser.

- Selskapene er redde for at folk forblir i ventemodus, og holder prisene nede for å stimulere reiselysten, sier Forsdahl.

- I hvilken grad hotellprisene påvirkes kommer an på hvilken by det er, og hvor hotellet befinner seg. Byer som Roma og Barcelona har god etterspørsel. Hit er det dessuten mange som kommer med tog, bil og buss, så det er nok ikke snakk om noen drastisk prisdumping. London-hoteller vil kanskje redusere prisene noe. Det samme gjelder hoteller som ligger litt utenfor allfarvei, sier Forsdahl.

Han sier at folk ikke trenger å være engstelige for å bestille flybilletter og pakkereiser, fordi man får pengene tilbake dersom aske blir et problem. Utgifter til hotell får man riktignok ikke dekket.

Les også: Nå flyr du billig

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus