Meny

Europa-ferien blir råbillig

Fra i høst kan også ferierende nordmenn nyte godt av lavere mobilpriser fra en strand i EU (foto: Scanpix).
I vår og sommer får du mye for pengene i utlandet - takket være billig pund og en skakkjørt euro.

Ikke siden mai 2008 har den krisetyngede euroen vært billigere. Fredag kostet en euro 7,87 kroner, og euroen falt nær sitt laveste nivå hittil i år mot dollaren. Og i sommer skal den falle.

Les mer her:
Selger unna euro
Hellas ber om umiddelbar hjelp

Presset på Hellas har økt etter at det ble kjent at det greske budsjettunderskuddet i virkeligheten var større enn ventet. Og dermed har også euroen falt kraftig.

Og her er en gladnyhet til deg som har tenkt deg på ferie i et av eurolandene i sommer: DnB Nor Market regner med at euroen vil svekke seg enda mer.

- Ifølge våre prognoser vil euroen koste rundt 7,80 kroner i et tremånedersperspektiv - altså enda mindre enn i dag, sier analytiker Maren Romstad i DnB Nor Markets til DN.no.

Hellas-kaos senker euroen
Hellas-kaoset må ta mesteparten av skylden for eurosvekkelsen fremover, forklarer hun.

Pakker du kofferten for å reise til for eksempel Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Portugal, Spania eller Italia i løpet av sommeren, kan du altså glede deg over å få mye mer igjen for pengene enn du fikk ifjor.

Også en London-tur kan bli lønnsom:

I dag koster pundet cirka 9,10 kroner, og ifølge DnB Nor Markets vil pundet holde seg svakt fremover.

- Pundet er veldig billig i dag, og den økonomiske situasjonen i Storbritannia vil trolig bidra til at pundet holder seg rundt 9,20 kroner de neste tre månedene. Storbritannia sliter med stort underskudd og mye gjeld, dessuten er det stor oppmerksomhet rundt valget nå. For øyeblikket ser det ikke ut til å bli rent flertall, og da kan det bli vanskelig å stramme til - noe som er helt nødvendig, sier Maren Romstad.

Stabil dollar
Heller ikke dollaren vil endre seg merkbart fremover, tror hun. I dag kostet en dollar 5,92 kroner.

- Våre prognoser for dollaren ligger på 6,0 kroner - altså omtrent på dagens nivå. Så USA-turen kan også bli en billig fornøyelse for nordmenn i sommer, bemerker Romstad.

Les også: Pund-knekk gir råbillig London-shopping

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus