Meny

Norsk flyplass blant verdens skumleste

Sandane flyplass Anda ligger i kupert terreng og turbulens kan gjøre at landing ved flyplassen kan være krevende. Foto: LK. Gloppestad.

Sandane lufthavn i Sogn og Fjordane havner på lista nettstedet Travel and Leisure har laget over de mest skremmende og krevende flystripene.

Sandane (NTB): «Neglebitende landinger og rystende avganger - spenn deg fast når du nærmer deg disse flyplassene,» åpner Travel and Leisure med i sin oversikt over nevepirrende lufthavner verden over.

På lista, som blant annet inneholder pilotmareritt som stupbratte høyfjellsflyplasser, smale øyer og manøvrering rundt sikkerhetssonene ved Det Hvite Hus, havner også Sandane lufthavn, Anda.

- Sandane er jo en unik flyplass, omgitt som den er av fire fjorder og med sjø i begge ender av rullebanen. Det som gjør landingsforholdene krevende er at pilotene må fly inn på en litt spesiell måte. Men de blir aldri overrasket over forholdene. De sier at de skjerper seg ekstra når de lander hos oss, og er forberedt på alt, sier lufthavnsjef Jon Granheim til NRK.

Sandanes rullebane er bare 800 meter lang og går på tvers av halvøya mellom Utfjorden og Gloppefjorden.

Det kuperte terrenget gir også ofte vanskelig flyvær. Nå skal imidlertid rullebanen utvides med 150 meter.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus