Rekordmange på soljakt

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pVil bort fra regn, regn og atter regn: Over 800.000 nordmenn var innom reisesidene til Finn i juli - det er 43 prosent flere enn i juli ifjor </p

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den våte sommeren har fått nordmenn til å klikke vilt etter solreiser på internett.

Mens 560.000 unike brukere var innom Finns reisesider i juli ifjor, var tallet i år over 800.000!

- Dette skyldes i stor grad det dårlige juliværet mange steder på Øst- og Sørlandet. Folk har vært desperate etter litt sol, sier Terje Berge, salgsdirektør i Finn reise, i en pressemelding.

Opptatt av pris
- På grunn av finanskrisen har nok mange blitt ekstra nøye på at de ikke betaler mer enn nødvendig for reisen. Behovet for å sammenligne priser er større enn på lenge, sier Berge.

Han forteller at trafikkveksten fortsetter inn i august, med opp mot 60 prosent flere unike brukere enn samme periode ifjor.

- Når det er så mye dårlig vær, er folk ekstra ivrige etter å sikre seg en Syden-ferie. Prisene er dessuten rekordlave nå, sier Finn-direktøren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hellas er landet med klart flest pakkereisesøk på Finn reise i juli, etterfulgt av Spania og Tyrkia. Reisemålene med flest søk er Kreta, Gran Canaria og Kypros.

Les også:
«Dumper" storbyreiser»
2009 blir tidenes båtsommer
Tror på Norge i 2009

Klamrer seg til ferien

Godt år for reiseaktørene
Også inntektene til Finn Reise har økt. Første halvår har Finn reise inntekter på 28,7 millioner kroner, mens tallet ifjor var 24,8 millioner kroner. Dette er en økning på rundt 16 prosent.

Både inntekter fra provisjon ved reisesalg og salg av bannerannonser inngår i disse tallene.

Ving og Apollo melder om nokså lik omsetning som ifjor - til tross for finanskrisen, men kan ikke gå ut med konkrete tall ennå.