Hawaii på billigsalg

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

<pNå kan Hawaii-drømmen realiseres uten at det koster skjorta. Og en sterk norsk krone har igjen gjort det billigere å være norsk turist i USA. </p

Kronen har styrket seg markert mot dollar. Nå koster en dollar nesten nøyaktig seks kroner, og ekspertene tror den skal videre ned.

Les:
Kronen styrker seg
Dollar mot 5-tallet

Dermed har USA-feberen begynt å blusse opp igjen blant reiselystne nordmenn.

- Vi merker at pågangen øker med én gang dollaren svekker seg. En del reiser faktisk over til USA kun for å shoppe. Når dollaren er svak, er det spesielt mye å spare på amerikanske merkevarer, sier Sales Manager Silje Ringen hos USA Spesialisten til DN.no.

USA Spesialisten er en av Norges ledende leverandører av reiser til USA.

Les også:
Hit er det billig å reise nå

Hoteller dumper prisene
I tillegg til at det har blitt billigere igjen å være norsk turist i USA, kan du også få flybillett og hotell rimeligere enn normalt - hvis du er fleksibel. Unngår du den verste høysesongen om sommeren og i juleferien, vil du oppleve at mange hoteller dumper prisene for å øke belegget. Finanskrisen har satt sine spor. For å overleve i et tøft marked kjører hotellene nå reklamekampanjer for å trekke til seg gjester.

- Dette gjelder spesielt på Hawaii og i Las Vegas, som er mye besøkt av amerikanske turister. Men også i New York ser vi at en del firestjerners hoteller tilbyr en ekstra natt gratis for å lokke besøkende. Det gjør at man faktisk kan bo på et firestjerners hotell til samme pris som et to- og trestjerners hotell, sier Silje Ringen.

- Er du litt fleksibel på reisedato, er det mye å spare på å reise til USA nå. Må du reise ut og hjem på en spesiell dato, er det verre. Reiser du på «feil» dag, kan bare flybilletten koste deg flere tusen kroner mer, understreker hun.

Luksus til lavpris
Men for de fleksible kan drømmereisen være bare et par tastetrykk unna. Kritthvite strender, palmesus, hula-hula og fantastiske surfebølger er definitivt innen rekkevidde - ikke mye dyrere enn en ordinær sydentur til fastpris.

En sjekk DN.no gjorde på expedia.no, som lager skreddersydde pakker ut fra ditt behov, viser at Hawaii kan være langt rimeligere enn du forestilte deg:

Fly + 15 netter på firestjerners hotell (Hyatt Regency Waikiki Beach Resort & Spa) koster deg 13.100 kroner, hvis to personer deler dobbeltrom. Priseksemplet gjelder i begynnelsen av desember. Er du på jakt etter luksus, kan du bo på et femstjerners hotell for under 20.000 kroner i samme periode. Flyreisen er inkludert.

Klarer du deg med tostjerners hotell, er pakkeprisen 10.000 kroner per person.

Alle hotellene vi sjekket ligger sentralt, like ved Waikiki Beach på Honolulu.

Amerikanerne reiser mindre
Det er varmt året rundt på Hawaii, men i desember kan det ifølge USA Spesialisten regne en del på øyene i desember. Foretrekker du å reise i midten av september i stedet, er det imidlertid ikke mye dyrere:

Du kan for eksempel få flyreise og 15 netter på Hilton Hawaiian Village Beach Resoert & Spa (4 stjerner) for 15.100 kroner i midten av september. Tostjerners hoteller koster under 10.000 kroner. Det forutsettes at to personer deler rom.

I noen av eksemplene er frokost inkludert i prisen, andre tilbyr rom med havutsikt eller minisuiter.

- Vi merker at en del hoteller på Hawaii dumper prisene for å få opp belegget. En av årsakene er at mange amerikanere ferierer på Hawaii, men at færre tar seg råd til det nå på grunn av finanskrisen, sier Silje Ringen.

- Vet ikke hvor lenge det varer
Men også andre ferieperler i USA kjører tilbudskampanjer for å tiltrekke seg turister:

Frister Miami i Florida, kan du fly dit og bo på hotellet Newport Beachside (3 stjerner) i 15 netter i september for 7.350 kroner. Et superior-rom på Fontainebleau Miami Beach (4 1/2 stjerner) koster i underkant av 12.000 kroner. Billigste alternativ er Venezia Hotel: Fly + 15 netter på hotell inkludert frokost koster deg knapt 5.500 kroner.

Los Angeles i september behøver heller ikke å bli dyrt. Pakkepriser per person i dobbeltrom får du for 9.100 kroner. Foretrekker du å bo på firestjerners hotell, kan du få dette for 13.500 kroner.

- Det er billig nå, men det er ikke godt å vite hvor lenge det varer. Krisen har rammet amerikanerne langt hardere enn oss nordmenn, men når amerikanerne begynner å bruke penger igjen, vil hotellprisene stige, sier Silje Ringen i USA Spesialisten.

Personvernpolicy