Fraråder å reise til Mexico

Munnbind preger nå bybildet i Mexico by, selv om helseeksperter hevder at dette er en lite effektiv måte å beskytte seg på. Foto: REUTERS/SCANPIX
Munnbind preger nå bybildet i Mexico by, selv om helseeksperter hevder at dette er en lite effektiv måte å beskytte seg på. Foto: REUTERS/SCANPIX

<pUSA og flere europeiske land fraråder nå sine borgere å reise til Mexico som følge av svineinfluensaen i landet.</p

– Utenriksdepartementet varsler alle amerikanske borgere om hvilken helserisiko reiser til Mexico medfører, som følge av utbruddet av H1N1 svineinfluensa, heter det i et offisielt reiseråd fra Washington.

Reiserådet gjelder for tre måneder framover, eller inntil det blir avløst av et nytt reiseråd.

Bør vurdere

Britiske myndigheter følger etter og ber alle briter som ikke har viktig ærend i Mexico om å utsette reiser til landet på ubestemt tid.

Storbritannia stenger også visumkontoret ved sin ambassade i Mexico by og ber britiske statsborgere som oppholder seg i landet om å vurdere å forlate Mexico.

– Britiske statsborgere som bor i Mexico eller er på besøk i landet, bør nå vurdere om de skal bli værende, heter det i en kunngjøring fra britisk UD.

Frankrike og Tyskland fraråder også sine borgere å besøke Mexico dersom de ikke har tvingende nødvendig ærend i landet.

Høstet kritikk

EUs helsekommissær Androulla Vassiliou høstet kritikk fra amerikanske myndigheter da hun tidligere mandag kom med et tilsvarende reiseråd som også inkluderte USA.

– Folk bør unngå å reise til Mexico og USA dersom det ikke er svært viktig for dem, sa Vassiliou.

– Det vil redusere risikoen for den enkelte, og også for å spre infeksjonssykdommen, sa Vassiliou.

Senere modererte hun advarselen noe, og understreket at det ikke var snakk om noe formelt forbud fra EUs side, men kun var ment som et råd.

Ikke Norge

Norske myndigheter har ikke gått til det skritt å advare mot reiser til Mexico, der nesten 150 mennesker kan ha mistet livet av svineinfluensa.

– Ambassaden og utenriksdepartementet i Oslo fraråder ikke folk å reise til Mexico. Vi følger utviklingen og vurderer fortløpende om dette skulle bli nødvendig, het det i en kunngjøring fra den norske ambassaden i Mexico by mandag. (©NTB)

Personvernpolicy