Fikk koffertene feilsendt – til Afghanistan

<pEn britisk familie feiret jul i Paris, men ble overrasket da de fant ut at kofferten med gaver til barna reiste helt til Afghanistan.</p

David og Marie Bennett hadde pakket to kofferter før avreisen til den franske hovedstaden, en til seg selv og en til barna Francoise (13) og Remi (10), melder the Guardian.

De fløy fra flyplassen i Southampton til Paris’ Charles de Gaulle kort tid før jul, men syntes det var leit da de fant ut at barnas koffert, med gaver og klær, hadde kommet bort.

Likevel gjorde de det beste ut av ferien. Det var først da de vendte hjem til Brockenhurst nær Southampton sørøst i England at de fant ut hvor langt av lei kofferten faktisk hadde vært. Den dukket opp i England etter å ha vært savnet i seks dager. Kofferten hadde da fått på seg en merkelapp med koden «FAH» fra the International Air Transport Association.

Da personalet på flyplassen undersøkte den fremmedklingende koden ble de overrasket over å finne ut at den står for Farah, en by vest i Afghanistan.

Det er fremdeles et mysterium hvordan kofferten havnet der, da det ikke går noen direktefly til Farah verken fra Charles de Gaulle eller Southampton.

- Vi aner fremdeles ikke hvordan kofferten har reist. Jeg ser for meg at den må ha forsvunnet ned en slukt til Afghanistan, sier David Bennett (48)

- Det minner om en slags Disneyfilm der en feil fører til at en koffert tar sin egen ferie. Da vi endelig fikk den tilbake hadde den omkring fem forskjellige merkelapper.

- Det var til og med en beskjed fra politiet i Hampshire der det stod at de hadde undersøkt kofferten på grunn av stedet den kom fra.

Air France jobber nå med å finne ut hvordan kofferten havnet på avveie.

Personvernpolicy