Meny

London - New York for 52.000 kroner

I dag er det nøyaktig 50 år siden første passasjerflygning med jetfly over Atlanterhavet.

Flygingen, som foregikk med den engelske Comet 4-maskinen Delta Bravo, gikk fra New York til London og tok seks timer og 12 minutter. Samme dag gikk det et annet fly fra London til New York, via Newfoundland. Den strekningen tok 10 timer og 13 minutter.

Flyselskapet var British Overseas Airways Corporation, forløperen til dagens British Airways.

Prisen for passasjerer som ville være med på de første flygningene var 279 pund og 15 shillings. I dag ville det tilsvart tett på fem tusen pund, eller 52.000 norske kroner. Til sammenligning kan man i dag få billetter over Atlanteren for et par tusenlapper.

For passasjerer som ville reise med jetfly mellom Amerika og Europa fantes det bare to klasser å velge mellom. Deluxe og første klasse. Økonomiklassen kom først senere.

De første Cometflyene kunne ta maksimalt 76 passasjerer.

Tre uker senere fikk BOAC konkurranse fra et annet flyselskap på strekningen, da det amerikanske selskapet Pan American Airways satte inn Boeing 707 fly på ruten mellom Amerika og Europa.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus