Oktoberfest med full ompa

<pVerdens største orgie i tysk ompa, allsang og skummende øl er i gang.</p

I løpet av de neste to ukene vil så mange som syv millioner besøkende ta turen innom oktoberfesten på den enorme festivalplassen Theresienwiese i sentrum av München.

De vil drikke syv millioner liter øl og fortære over 100 okser, femhundre tusen kyllinger og rundt 60.000 svineskanker.

Arbeidet med å forberede oktoberfesten har pågått i over et halvt år.

- Allerede i februar begynte vi å sette sammen de en million delene som ble til dette severingsstedet her, forteller en smilende Stefan Hempl til ABC Nyheter.

- Og når festen er over, blit alt utsyr og dekorasjoner demontert og satt på lager til neste fest.

Hempl jobber som PR-sjef for bryggeriet Hofbräu München og stedet han referer til er festivalens største ølhall med plass til omlag 10.000 gjester. På en gang.

- Oktoberfestivalen trekker til seg folk fra hele verden. Det er ikke bare tyskere som er her, også australiere og folk fra New Zealand har tatt turen over for å få med seg feiringen, forteller Hempl.

Og det går ikke akkurat i halvlitere når tyskerne inviterer til fest. Rundt om i de femten gigantiske ølhallene på Theresienwiese går det i litersglass og krus.

I år er forøvrig første gang prisen på en liter øl har oversteget åtte euro. Selv om den magiske grensen har blitt oversteget, burde ikke akkurat prisen være nok til å skremme unna tørste nordmenn.

Den tradisjonsrike oktoberfesten kan spores tilbake til bryllupet mellom kronprins Ludwig av Bayern og prinsesse Therese von Sachsen-Hildeburghausen som giftet seg den 12. oktober 1810. Giftemålet ble feiret med en gigantisk fest, hvor kronprinsen sørget for at Münchens bryggerier brygget nok øl for hele byens befolkning.

Siden den gang har festen gradvis blitt flyttet nærmere sommerferien, slik at oktoberfesten nå, ganske riktig, starter i siste halvdel av september.

Personvernpolicy