Spar hundrevis på taxfree

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pHvor mye billigere er taxfreevarene? Vi testet ti populære produkter.</p

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skal du reise med fly til eller fra utlandet i sommer? Da lønner deg seg å kjøpe alkohol, tobakk og parfymerivarene på taxfree. Her kan du nemlig spare hundrevis av kroner.

DinSide har pristestet noen vanlige taxfreevarer opp mot prisene i ordinære, norske butikker, og sparte hele 1.592 kroner.

Men husk alltid kvoteordningen, slik at du slipper å betale ekstra for kvoteoverskridelse.

Les: Så my koster det å smugle

Tobakk, alkohol og parfyme billigst

Du sparer desidert mest på røyk og alkohol. I vår pristest sparer du over 450 kroner på en pakning med 200 sigaretter. På andreplass kommer alkohol, der du blant annet kan spare 245 kroner på en flaske med gin.

Norsk taxfree gjør det også bra på parfyme. Herreparfymen "Pure" fra Boss koster over hundre kroner mindre på taxfree enn i det lokale Esthetique-parfymeriet.

Vær også obs på at taxfree'ene ofte har kampanjer på hudpleieprodukter som body lotion. Biotherm er en god og klassisk produsent av body lotion og her tilbyr de en dobbel flaske body lotion som gjør at du sparer nesten 300 kroner i forhold til den ordinære flasken som selges i vanlige parymerier.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjokolade, vil du ha det?

Prosentvis er sjokoladen stort sett mye billigere på taxfree. Dessuten selger de en del ekslusive sjokolader som Lindt og Cote d'Or, som ikke er så lett å få tak i i vanlige butikker.

Freia Melkesjokolade, derimot, koster like mye på Rema 1000 som på taxfree. For en sekspakning med Freia betaler du bare to kroner mindre på taxfree.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjøper for 3 milliarder

Morten Evjen, administrerende direktør i Travel Retail Norway, kan fortelle at det er de alkoholholdige varene som selger best i de norske taxfree-butikkene.

- Men parfyme og kosmetikk selger nesten like mye, sier han.

I fjor kjøpte flyreisende i Norge taxfreevarer til 2,9 milliarder kroner, noe som var en økning på 22,7 prosent siden 2006. Og Evjen venter også økning i 2008.

Les: Flere gode taxfree-kjøp


- Vi er jo avhengig av vekst i antall passasjerer, og vi ser en vekst også i år, sier taxfree-direktøren.

Generelt sett står både alkoholholdige varer og parfyme og kosmetikk for en tredjel hver av omsetningen til Travel Retail Norge. Den resterende tredjedelen består av tobakk og sukkerholdige varer.