Test: Europas beste hosteller

<p class="hidden"> </p>
 

<pVi har testet Europas beste herbeger.</p

Herberger er ikke loppebefengte, møkkete eller kun for ungdom. Du trenger hverken medlemskap eller sovepose. Du kan sove på enerom, eller i sovesal.

Fra jenteetasjen på Oasis i London. (Foto: famoushostels.com)Fra jenteetasjen på Oasis i London. (Foto: famoushostels.com)

Europas herberger har gjennomgått et heftig ansiktsløft, og er i dag et fullgodt alternativ for deg som vil bruke feriekassa på noe langt morsommere enn søvn.

Flest unge, noen gamle

Nå skal det sies at begrepet «ungdomsherberger» fortsatt har noe for seg i og med at det er flest ungdom som velger herbergene. Atmosfæren er ung og feststemt, men vi traff både på småbarnsfamilier og pensjonister på vår ferd. De valgte naturlig nok privatrom med eget bad, men hadde ingen problemer med å finne seg til rette takket være hyggelige ansatte og pratsomme ungdommer.

Fem favoritter

Du finner herberger i alle Europas land, de ligger til fjells, midt i storbyene, på øyer og i små landsbyer. I denne oversikten retter vi fokus på fem herberger som ligger på steder hvor man er vant med å betale adskillig mer for en seng og frokost.

London, St Christopher’s Village

Hvorfor nøye seg med et middelmådig hotell med usentral beliggenhet som koster altfor mye, når du kan velge St. Christopher’s Village? Opplev herbergekonseptet som lar deg bo midt i smørøyet for en knapp tohundrelapp. Disse herbergene har integrerte puber, restauranter, disco og boblebad på taket!

Hammersmith i London. (Foto: famoushostels.com)Hammersmith i London. (Foto: famoushostels.com)

Hele sju herberger hører med i St. Christopher-familien, oppkalt symbolsk etter skytsengelen for de reisende. Tre av herbergene ligger på rad og rekke i Borough High Street like ved London Bridge. De andre ligger spredt, og har ulik profilering.

I Borough High Street ligger moderskipet The Village, The Inn med en ekte engelsk pub og The Orient Espresso som også inkluderer Oasis, en etasje kun for jenter.

Er du glad i teater, eksklusive utesteder og live konserter sover du på Shepherd’s Bush London Hostel på vestkanten. Veien er heller ikke lang til fargerike Chinatown og populære Notting Hill.

Bohemene kan peile seg inn på St. Christopher’s Camden, hvor du har markeder, kunst, vannveier og puber rett utenfor døra.

Still klokka etter moderklokka i Greenwich. Klokka 13.00 samles folk her for å få med seg symbolikken i det klokka slår hel. Etter det kan du rusle innover mot London Bridge.

Vil du bo i et gammelt, viktoriansk bygg med moderne interiør, velg avdelingen i Hammersmith. Bra uteliv, bra shopping, kort vei til Londons mest kjente severdigheter.


Pris: Fra rundt 200 kroner for seng på sovesal
På nett: St. Christopher's Inn

Amsterdam, The flying Pig

Tre flyvende griser holder til i Holland. To i sentrum av Amsterdam og en som ligger en halvtime utenfor hovedstaden ved en sandstrand i byen Nordwijk.

Det er ikke til å stikke under stol at de fleste av ungdommene som besøker Amsterdam, til dels lar seg lokke av byens frie holdning til dop. Bli derfor ikke sjokkert dersom du ser rulling av «joints» i fellesrommene. I Amsterdam er det nærmest som dagligdags å regne.
Festing står høyt på agendaen på dette herberget, og alle tre avdelingene skryter av egen bar med høy stemning.

Pris: 200 kroner i sovesal, 300 kroner per person i privatrom.
På nett: The flying pig

Barcelona, Kabul Hostel

Hotellprisene i Barcelona har steget kraftig i takt med at byen har blitt en av Europas mest populære. Hva med heller å betale 240 kroner for en seng i et firemannsrom? Kabul har ikke privatrom, men reiser man som vennegjeng fyller man straks et fire- eller åttemannsrom. Kabuls trumfkort er at det ligger et steinkast fra hovedgata La Ramblas i et gammelt, ærverdig bygg med fasade ut mot en åpen plass med palmer. Mottoet deres er «easy to find, hard to leave!»

Pris: Fra cirka 240 kroner for seng på firemannsrom
På nett: Kabul Hostel

Valencia, Hôme Youth Hostel

Valencia er Spanias «nye» Barcelona. Hôme har to herberger med sentral beliggenhet i Valencias gamle bydel, Barrio del Carmen. Her bor du komfortabelt i fargerike omgivelser, og du trenger knapt åpne pengepungen for å betale.

Pris: En natt på privatrom koster 190 kroner
På nett: Hôme Youth Hostel

Korfu, The Pink Palace

En legende, en institusjon, en klassiker. The Pink Palace har eksistert så lenge vi kan huske, og det er ganske lenge... Dette er en festmaskin som må med på lista fordi den tilbyr partyungdom akkurat det de vil ha. Billig alkohol, likesinnede, solskinn, feststemning døgnet rundt, god mat og masse aktivitetstilbud som spenner fra yoga via togafest til en guidet tur i de greske guders verden. Agios Gordios-stranda på vestsiden av øya Korfu er Pink Palace-gjestenes lekeplass.

Pris: Fra cirka 145 kroner for seng på sovesal, frokost og middag inkludert
På nett: The Pink Palace


Les også: Kåring - verdens beste hosteller

Kjekt å vite om herberger

· Mange av herbergene tilbyr veldig rimelig transport til og fra flyplasser og togstasjoner. Sjekk med ditt herberge i forkant for å gjøre reisen så behagelig som mulig.

· Husk hengelås til bagasjen din – særlig hvis du skal sove i sovesaler.

· Herberger er et fantastisk sted å bli kjent med andre reisende, dele tips og ideer, kanskje gå sammen om å leie bil eller reise videre sammen.

· Sørg for å bestille i så god tid i forveien som mulig. Herbergene fylles ofte opp i fellesferien.

· Bruk de ansattes lokalkunnskap. De er ofte backpackere selv, og vet hvor man finner mat, drikke og moro for minst mulig penger.

· Vil du forlenge ferien, forhør deg på herberget om de har jobb til deg. Det er slettes ikke umulig. Akkurat nå tilbyr for eksempel St. Christopher’s i London gratis netter mot skribenttjenester! Sjekk deres About Us-side for flere stillinger. Også Hôme-kjeden i Valencia søker aktivt flere ansatte med reiseentusiasme.

Personvernpolicy