Mye mattrøbbel i utlandet

<p class="hidden"> </p>
 

<pStadig flere nordmenn blir matforgiftet på utenlandstur, men det finnes gode råd som ikke er dyre.</p

Oslo (NTB): - Unngå rå egg og isbiter, og pass på at maten du får er gjennomstekt. Varmmat skal være skikkelig varm, sier Line Vold, seniorrådgiver ved Nasjonalt folkehelseinstitutt, til NTB.

Folkehelseinstituttet advarer også mot å drikke udesinfisert vann, og oppfordrer alle til å være forsiktige med kalde sauser og salater.

Tall fra Folkehelseinstituttet viser at flere nordmenn enn noen gang får ferien spolert av matforgiftning.

Vold tror mye av økningen skyldes mer reising, men også at nordmenn er mer villige til å prøve nye reisemål og matretter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus