Få restplasser igjen

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

<pDet begynner å bli trangt om plassen for de som vil rømme fra regnet.</p

Langtidsvarselet for denne uken viser fortsatt lokale, spredte regnbyger rundt omkring i landet, men det er trangt om saligheten for de som vil sikre seg Syden-fly i siste liten.

Sjekk været daglig hos ABC Nyheter

- Det er ganske fullt, men på restplassene våre hender det vi har noe. Det er veldig mye av typen kun én plass, sier informasjonsrådgiver i Star Tour, Elisabeth Larsen-Vonstett, til ABC Nyheter.

- Første gang det er litt å velge i er søndag 13. juli fra Oslo til Kreta. Der er det 42 plasser. Disse ligger på omkring 5295, det er for to personer som reiser sammen, per person i dobbeltrom i syv dager.

- Det er rimelig stivt?
- Det er høysesong, og få restplasser igjen. På samme avgang kan man få uspesifisert for 3995, det vil si at man ikke vet hvor på øya man blir plassert og hvilket hotell man havner på før man ankommer Kreta, sier Larsen-Vonstett.

- Det er også en del ledige plasser til Kypros mandag i neste uke.

Sjekk Reise-kategorien hos Startsiden.no

startour.no kan man lete i underkategorien «restplasser». Pakkene er som regel på én eller to uker, og det er gjerne spikret hvilket hotell prisene gjelder.

Norwegian

Også hos Norwegian tykner det til, men her er det litt større fleksibilitet enn hos charterselskapene.

- Mitt beste råd er å gå på våre nettsider og sjekke lavpriskalenderen, sier informasjonsdirektør i Norwegian, Anne Grete Ellingsen, til ABC Nyheter.

Hos Norwegian kan man for eksempel komme seg til Malaga med utreise 30. juli og hjemreise tirsdag 5. august for cirka kroner 2600, men da må man organisere bosted selv.

- Mange av de billigste reisene gikk for lenge siden, men det er ledig kapasitet på enkelte avganger, sier Ellingsen.

Har du noen gode reisetips? Skriv kommentar nederst i artikkelen!

Lavpriskalender

Andre muligheter til å sjekke billige flybilletter er nettstedet supersaver.no, som sammenholder informasjon fra 3500 flyselskap og 30 000 hoteller i hele verden. I venstre felt på frontsiden er det en billigst-kalender der du også kan søke på spesifikk måned.

Det finnes også et nettsted som heter Restplass.no, som blant annet reklamerer med noe de kaller «dagens reisekupp». De fleste av disse kuppbillettene ser imidlertid til å være tilgjengelige først i august. Selskapet søker mellom 500 ulike flyselskap, og har en søkemotor der man kan avgrense ut fra utreisedato, men også søke med «fleksibel dato».

Lykke til på reisen!

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus