Norges største sommerattraksjoner

Norges største sommerattraksjoner
Norges største sommerattraksjoner

Orker du ikke trengsel og kø, bør du holde deg unna disse stedene i sommer.

Sommeren er her, og snart er det tid for ferie.

Er du en av mange som skal feriere i hjemlandet i sommer? Da har du kanskje tenkt å være litt turist, og besøke en eller to attraksjoner?

Innovasjon Norge samler hvert år inn tall som viser hvilke attraksjoner som har flest besøkende i sommersesongen, som strekker seg fra 1. mai til 31. august.

Se også: Så dyrt blir besøket i fornøyelsesparken

Stødige favoritter

Tallene fra i fjor viser at det ikke er de store overraskelsene i toppsjiktet. Som så mange ganger før er det Holmenkollen og Skimuseet i Oslo som trekker flest turister om sommeren. Litt merkelig, siden ski ikke akkurat er en sommeridrett, men så er skigåing nasjonalsporten vår, da, og utsikten fra Holmenkollen er upåklagelig.

Kristiansand Dyrepark er en slager, i hvert fall for alle barnefamilier. I år kan dessuten parken skilte med noen nydelige løveunger, så kanskje kommer det enda flere besøkende hit i år enn i fjor?

- Det er jo en typisk ting som nok vil trekke enda flere gjester, mener Sigrid Hoem, som jobber i reiselivsavdelingen av Innovasjon Norge.

På tredjeplass over de mest besøkte attraksjonene ligger Flåmsbana. Ikke så rart, for denne togturen viser deg det beste Norge har å by på. Slår været til, finnes det ikke noe vakrere. Se bare bildene fra Norges vakreste dal.

Her ser du de 15 mest besøkte attraksjonene sommeren 2007:

1. Holmenkollen og Skimuseet - 643.620 besøkende

2. Kristiansand Dyrepark - 556.320 besøkende

3. Flåmsbana - 501.042 besøkende

4. Hadeland Glassverk - 475.600 besøkende

5. Tusenfryd - 445.537 besøkende

6. Fløibanen - 434.139 besøkende

7. Vikingskiphuset - 323.414 besøkende

8. Fredriksten Festning - 268.600 besøkende

9. Hunderfossen Familiepark - 260.200 besøkende

10. Blaafarveværket - 236.225 besøkende

11. Nasjonalgalleriet - 222.460 besøkende

12. Lysgårdsbakkene Hoppanlegg - 209.000 besøkende

13. Nidaros Domkirke - 208.561 besøkende

14. Nordkapphallen - 198.969 besøkende

15. Frammuseet - 187.076 besøkende

Kilde: Innovasjon Norge

Ikke egentlig de mest besøkte

Lurer du på hvor det ble av Vigelandsparken eller Bryggen i Bergen? Det er liten tvil om at disse to er de aller mest besøkte attraksjonene i Norge, men fordi det ikke er mulig å telle antall besøkende, kommer de ikke med på listen. Det gjelder også perler som Gamlebyen i Fredrikstad, Byrkjedalstunet osv.

- De tallene vi presenterer er bare anslag, og vi får bare listet opp attraksjonene som på en eller annen måte registrerer sine besøkende, poengterer Hoem.

Se også: Norges vakreste veier

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus