Vi hamstrer feriereiser som aldri før

<p> Illustrasjonsfoto: Colourbox</p>
 Illustrasjonsfoto: Colourbox

Etter fjorårets dårlige sommer nærmeste hamstrer vi feriereiser. Vi vil se eksotiske steder, seile med cruisefartøy, se storbyer og slappe av i spa-anlegg.

Illustrasjonsfoto: ColourboxIllustrasjonsfoto: Colourbox

Slike konklusjoner kan trekkes av en markedsundersøkelse som markedsanalyseselskapet Visendi har gjort for turoperatøren Star Tour. Hele 74 prosent av oss planlegger en utenlandsferie i løpet av de neste 12 månedene, og det er en økning på 16 prosent fra en tilsvarende måling i 2007.

Ofte er det stor sprik mellom hva folk ønsker seg og planlegger til hva de egentlig gjør. Men undersøkelsen fra Visendi viser at åtte av ti norske har reist på utenlandsferie én eller flere ganger de siste 12 måneder, og dette viser en reell økende aktivitet til utlandet i markedet sammenlignet med målingen i mai 2007. Storbyferie var her ledende ferieform (36 prosent) foran Syden-ferie (28,5 prosent)

Vår hverdag

Å reise har lenge hvert en del av vår hverdag. En reise gir muligheter for opplevelser, og dem gir vi ikke fra oss så lett.

Varierende økonomiske forutsetninger og hendelser griper inn på våre ferievalg, men reisebransjens erfaringer tilsier at vi aldri oppgir slike valg. Vi kan utsette dem, velge andre feriemål enn først tiltenkt, og vi kan se etter rimelige alternativer. Men av gårde reiser vi, og de siste års fremvekst av flyselskaper med billigbilletter gjør ikke vår aktivitet mindre.

For hele 63 prosent av oss skal blant annet benytte rutefly på den neste utenlandsreisen. Det er over ti prosent flere siden mai i fjor. 32 prosent av oss ser for oss ferietur med et charterselskap, som jo turoperatørene i stor grad benytter. Denne andelen er stabil fra målingen i fjor.

Hellas igjen på topp

Blant dem som planlegger å reise til utlandet i løpet av sommeren i år, troner det greske ferieriket på topp og har økt tilslutningen fra vel 15 til 22 prosent. For ett år siden lå Spania på topp med vel 18 prosent, og den samme oppslutning får Spania i år også. Men i vintersesongen er Spania desidert størst med 33 prosents oppslutning blant oss.

På de neste «Ti-på-topp»plassene ligger Italia og Frankrike som går noe fram, og det samme gjør Tyrkia og USA. Reiser til USA har så langt i år tatt seg kraftig opp på grunn av den gunstige valutautviklingen.

Det aller viktigste ved valg av feriereisemål er ifølge Visendi-målingen muligheten for å oppleve nye land og steder. Prisen, som var det viktigste parameter ved markedsundersøkelsen i mai 2007, er nå henvist til fjerde plass etter «sol og varme» og interessant kultur. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus