København kåret til verdens beste by

<p>København, her representert ved Nyhavn, er kåret til verdens beste by av den britiske avisen The Independent. (Foto:Colourbox.com)</p>
København, her representert ved Nyhavn, er kåret til verdens beste by av den britiske avisen The Independent. (Foto:Colourbox.com)

København er verdens beste by, ifølge en ny undersøkelse. Både Stockholm og Helsingfors er med blant de topp 20, mens Oslo glimrer med sitt fravær.

København topper ifølge avisa The Independent lista både på grunn av generell livskvalitet og på grunn av sin status som et av verdens ledende designsentre.

Det er det London-baserte livsstilsmagasinet Monocle som har kåret de 20 beste byene i verden. I tillegg til de ovennevnte faktorer, har Monocle også latt seg imponere over Københavns vakre arkitektur, både gammel og ny. Tilnærmet friksjonsfri offentlig transport og infrastruktur, et yrende kulturliv, restauranter i toppklasse og det sterke fokuset på miljø er også med på å gi den danske hovedstaden full score.

Nummer to på listen er München, mens Tokyo innehar tredjeplassen. Blant våre andre nordiske naboer finner vi Helsingfors på femteplass og Stockholm på sjuende.

Oslo er ikke funnet verdig en plass på topp 20-listen i det hele tatt. (©NTB)

Personvernpolicy