Meny

Hva vet folk i Hong Kong om Norge?

- Norge ligger ved siden av Australia og Frankrike og hovedstaden heter Danske. Seks på gata i Hong Kong forteller hva de vet om Norge.


Stephanie og Gloria (begge 15år)
Hong Kong

- Hæ? Norge, det har vi aldri hørt om. Et land sier du? Ok, da ligger det kanskje i New Zealand. Nei, forresten, det er sikkert i Europa, ved siden av Australia og Frankrike.

- Hva vi tror om Norge? Hmm, folk der spiser sikkert mye kjøtt, biff og på McDonalds som andre steder. Og så høres det ut som om det er ganske varmt der.

Tien (40 år)
Hong Kong

- Norge vet jeg faktisk litt om fordi jeg en stund bodde i Tyskland. Jeg vet at det ligger nord i Europa på den skandinaviske halvøy. Og så er det ganske avsidesliggende og ikke særlig tett befolket.

- Skogbruk er største industri, er det ikke? Og jeg mener å huske at hovedstaden er Danske. Folk i Norge spiser mye sjømat og poteter og kål og sild.

Hui Nelson (37 år)
Hong Kong

- Jeg vet om den norske laksen, den er godt kjent. Og så vet jeg at Norge er berømt for sine gamle trebåter.

- Jeg tror Norge ligger i Europa, ikke så langt fra Sveits. Og så tipper jeg at nordmenn spiser mye fisk. Klimaet er nok temmelig kaldt, men jeg tror det er mye blå himmel og temmelig lave bygninger der.

Jannie og Percy Tsui
Hong Kong

- Norge ligger i Skandinavia ved siden av Sverige og Finland. Kysten er ikke helt jevn, den er litt bølgete, og så bor det vel omlag seks millioner mennesker der. Jeg husker ikke hva hovedstaden i Norge heter, bare Sveriges.

- Folk i Norge spiser nok mye pølse og sandwicher. Men her i Hong Kong er den norske laksen mest berømt.

Dam Jung
Hong Kong

- Jeg har vært i Norge! Det er en del år siden nå, men det var veldig rent og pent. Og så er det den tryggeste byen jeg noen gang har vært i. Folk i Norge er veldig hjelpsomme, og ungdomsherberget jeg bodde på var også veldig bra. Det var lett å være turist der for alle kunne engelsk.

- Jeg har vært i hovedstaden, Oslo. Der likte jeg godt statueparken. Jeg synes nok Norge var litt dyrt, men ikke avskrekkende. Ikke sånn som Wien, i hvert fall. Wien var fryktelig.

Wong (23 år)
Hong Kong

- Jeg vet ingenting om Norge, jeg har bare hørt om stedet. Om jeg må gjette, så gjetter jeg på at det ligger i nærheten av USA. Og så tror jeg at folk som bor der spiser brød og spaghetti.

Les også:
Hva vet folk i Australia om Norge?
Hva vet folk i Singapore om Norge?

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus