Is-bar i Midtøsten

<p>40.000 tonn is gikk med på å lage Midtøstens første bar av is. Og hvor den kalde fornøyelsen kan oppleves? I Dubai, selvfølgelig. Foto: Sverre Bjørstad Graff.</p>
40.000 tonn is gikk med på å lage Midtøstens første bar av is. Og hvor den kalde fornøyelsen kan oppleves? I Dubai, selvfølgelig. Foto: Sverre Bjørstad Graff.

På utsiden er det over tretti varmegrader. Inne er det minus seks.

DUBAI (ABC Nyheter) Når ørkensola skinner på sitt mest intense og gradestokken knapt finner en øvre grense, da kan folk i Dubai kjøle seg ned i Midtøstens første is-bar.

Og nei, vi snakker ikke om en bar med softis og is på pinner. Vi snakker om en bar hvor alt er laget av is, og hvor temperaturen ligger konstant på minus seks.

40.000 tonn med is har det tatt å få på plass det kalde interiøret i baren Chill Out i et av Dubais utallige kjøpesentre.

Stoler, vegger, kopper, glass, tallerkener, dekorasjonen, kunsten, modellen av Dubais rekke av skyskrapere. Ja, tilogmed de tre meter høye lyskronene i taket er laget av frossent H20.

– Vi har importert all isen fra Canada i stedet for å lage den selv, forteller Elena i baren på en måte som får oss til å skjønne at is fra Dubai, ja, det må være siste sort.

Under kan du bli med inn på Chillout med street view:

(Saken fortsetter under)

– Det kommer alt mulig av folk her for å oppleve den kalde baren, forklarer hun. Både tørste turister og nysgjerrige fastboende stikker innom for å ta steget inn i den kalde kontrasten til ørkensolens hete.

Men prisen for å oppleve kulde og is er skyhøy sett med norske øyne. Det som vi i Norge kan oppleve gratis koster her i skrivende stund 60 dirham. Rundt 80 norske kroner.

Da får du låne termoklær og får en drink med på kjøpet. Uten alkohol. Servert i et glass av is. Drikker du ikke fort nok, risikerer du at drinken også fryser til is.

Etter at baren åpnet har den blitt et populært sted for folk som ønsker å oppleve noe annerledes og eksotisk.

Men det er ikke alle som orker å være i kulda like lenge. Selv om påkledningen man får utdelt på forhånd burde holde den verste kulda ute.

– Jeg har ikke opplevd at noen går inn i kuldesjokk, akkurat. Men folk opplever kulde forskjellig, og for noen blir minus seks i kaldeste laget, forteller Elena.

For en nordmann på reisefot i Dubai, burde imidlertid kulda være mer håndterlig. Og opplevelsen desto mindre eksotisk. Med mindre man skulle ha lyst til å oppleve en standard noen hakk over en middels norsk snøhule.

Les også:

7 gode tips til Lofoten

Her overnatter du i «Game of Thrones»-inspirert ishotell

– Dette er verdens beste øyer

Verdens 10 beste strender er kåret

Personvernpolicy