Døde etter studietur til Tanzania

25-åringen var student ved Høgskolen Stord/Haugesund.<p> </p>
25-åringen var student ved Høgskolen Stord/Haugesund. 

<pEn 25 år gammel student fra Nordland som ble syk etter en studietur til Tanzania, døde uventet på Stord sykehus torsdag kveld. Tre andre er innlagt på sykehus etter turen.</p

Studentene ved Høgskolen Stord/Haugesund hadde vært på studietur til Tanzania og Rwanda. 25-åringen ble innlagt på sykehuset onsdag, skriver Dagbladet.no.

Ifølge sykehuset døde mannen uventet, og den foreløpige obduksjonsrapporten gir ikke klare svar på dødsårsaken. Men resultatene tyder på at mannen døde av en sjelden komplikasjon etter en mage- og tarminfeksjon. En mistenker også plutselig hjertedød.

Flere medelever som var med på turen har blitt undersøkt, men det er ikke oppdaget noen alvorlige sykdommer hos de andre elevene som har hatt mage- og tarminfeksjon etter oppholdet.

- Av reisefølget er en kvinne i 30-årene innlagt på Stord sjukehus med lettere symptomer, en mann er innlagt på Haugesund sjukehus og en 18 år gammel kvinne er lagt inn på Haukeland sjukehus. Sistnevnte opplyses å være stabil og i god bedring, skriver sykehuset i en pressemelding.

Gruppen med totalt 17 personer var i utlandet fra 10. februar til 10. mars. Et tilsvarende reiseopplegg er gjennomført fem ganger tidligere. (©NTB)

Personvernpolicy