USA kopierer norsk foss

USA kopierer norsk foss
USA kopierer norsk foss

Den amerikanske byen La Crosse skal lage en egen park for den norske vennskapsbyen Førde.

Huldefossen i Florø skal få en kopi i USA. Det er ikke kjent om amerikanerne også vil kopiere huldra på bildet. Foto: Terje Rakke/ Nordic Life/ Fjord Norge.Huldefossen i Florø skal få en kopi i USA. Det er ikke kjent om amerikanerne også vil kopiere huldra på bildet. Foto: Terje Rakke/ Nordic Life/ Fjord Norge.

Hovedattraksjon i parken blir trolig en kopi av den 90 meter høye Huldefossen, som ligger i Førde kommune.

– La Crosse har en internasjonal park for flere av vennskapsbyene sine. Og nå var det altså Førde sin tur, forteller reiselivssjef i Sunnfjord, Tom Farsund til ABC Nyheter.

Førdepark
I forrige uke reiste Farsund sammen med flere representanter fra Førde for å besøke den amerikanske vennskapsbyen i Wisconsin.

Her ble nordmennene involvert i planene om en egen Førdepark, med foss og laksemodeller som skulle representere den norske vennskapsbyen. Den norske delegasjonen lanserte derfor ideen om å lage kopi av den 90 meter høye Huldefossen, som er en av de best kjente og flotteste fossene i Førde.

Ifølge Farsund tente amerikanerne veldig på 'fosslaget'. Derfor vil Førde kommune i neste uke sende over bilder og perspektivskisser av sin egen foss - slik at den kan gjenoppstå i en litt mindre skala ved bredden av Mississippi.

Planen er at Førdeparken skal åpnes til neste år.

– Jeg aner ikke noe om størrelsen på fossen. Men vi håper jo selvsagt den blir så stor som mulig. Og at den får nok vann i seg, forteller reiselivssjefen, som håper Førdeparken vil bli god reklame for vestlandsbyen.

Vurder bøffel
La Crosse ligger i vestre del av Wisconsin i USA. Byen har et folketall på rundt 52.000, men er sentrum for et område som er mer enn dobbelt så stort. Førde og La Crosse har vært vennskapsbyer siden 2005.

Tom Farsund tviler på at de nå kommer til å lage en egen La Crosse-park i Førde med McDonalds, indianere eller en liten kopi av elva Mississippi. Men han forteller at de har planer om å lage en egen bysti opp til byfjellet i Førde hvor vennskapsbyene kan bli presentert.

– Kanskje det kunne vært morsomt å ha en bøffel eller noe der, ler han.

Personvernpolicy