Unnskyld - hvor har jeg havnet?

Unnskyld - hvor har jeg havnet?
Unnskyld - hvor har jeg havnet?

Tre nordmenn skulle til Rhodos, men havnet i gal by og galt land. De er i et eksklusivt selskap.

Foto: Flickr
Er vi her eller der? Det er ikke alltid så greit å vite.

Foto: Flickr.

Tre norske turister så fram til badeferie på den greske øya Rhodos, men tastet feil da de bestilte flyturen hos Ryanair.

Bente, Marit og Knut skal ha blitt svært overrasket da flyet deres mandag landet i den franske byen Rodez, melder NTB.

Byen Rodez, som ligger i fjellene nord for Toulouse, kan slå i bordet med et vakkert middelaldersentrum og en katedral fra 1200-tallet. Men har du kommet for å se en skikkelig badestrand, bør du heller dra til Rhodos.

I godt selskap
De tre nordmennene på villspor er imidlertid i godt selskap. De følger en tradisjon startet av selveste Columbus, som trodde han hadde havnet i India, men i stedet hadde oppdaget Amerika, en verdensdel som senere ble oppkalt etter ham som kom etter for å rette opp i misforståelsene, Amerigo Vespuri.

Columbus rakk å øke forvirringen ved å kalle Amerikas innfødte indianere.

Her er andre eksempler på turister på villspor

Sidney - Montana

Jula 2006 ante 21 år gamle Tobi Gutt fred og ingen fare da han tok med seg sommerklær og shorts og forlot Tyskland for å nyte fire uker sommerferie med kjæresten i Sydney, Australia.

Stor var derfor overraskelsen da han til slutt havnet i USA og så at den siste flyturen skulle gå til kalde Montana og småbyen Sidney, 1300 mil unna det opprinnelige målet.

Ferieforviklingen skyldtes at den unge tyskeren stavet navnet på den australske metropolen galt da han bestilte flybillettene på nettet. Han skrev en I der det skulle ha vært en Y.

Og det er ikke første gang folk har bommet på Sydney:

Sydney - Nova Scotia
Sommeren 2002 havnet to britiske nittenåringen i den canadiske småbyen Sydney på øya Nova Scotia, i stedet for å havne i den mer kjente, australske navnebroren. Da paret oppdaget at de var i Canada antok de at de tok den lange veien til Australia, ettersom de hadde vært trege med å bestille billetten. Det var først da et 25-seters propellfly kom for å plukke dem opp på den siste distansen at paret begynte å ane uråd og tenkte 'hei, vent nå litt'.

Kristiansand eller Kristianstad?
Også norske byer kan være vanskelig nok for utlendinger som sliter med nordisk geografi.

Våren 2000 tok en gruppe med italienske soldater på vei til NATO-øvelse i norske Kristiansand feil av kartet og havnet i Kristianstad sør i Sverige. Soldatene begynte å ane uråd da de mens de stod bevæpnet og i full uniform sammen med andre turister i den svenske passkøen. Sverige er heller ikke med i NATO.

Guidebok fra 1914
I 2004 kjørte 79 år gamle Hank Edwards seg satt fast i gjørma i en skog i tyske Bayern. Her måtte han vente i to dager inntil en forbipasserende bonde oppdaget ham og leiebilen og kunne trekke dem tilbake til sivilisasjonen igjen.

Og forklaringen?

«Beautiful Bayreuth», en reisehåndbok publisert på begynnelsen av første verdenskrig, i 1914. To verdenskriger og et omfattende skogsfornyelsesprosjekt i regionen hadde imidlertid ført til at området hadde forandret seg litt på de nitti årene som var gått siden boken ble trykket.


Og til sist ...
På midten av åttitallet skal en mann fra nord-California ha gått ombord et fly i Los Angeles i håp om at det skulle bringe ham hjem. Dessverre tok han feil av Auckland og Oakland, og ble dermed tatt over hele Stillehavet før han landet på New Zealand.

Det har også versert historier om en japansk dame i London som håpte på fine, varme dager i Tyrkia, men som på grunn av problemer med uttalelsen ble satt på toget til den engelske byen Torquay.

Har du flere historier om turister på villspor? Skriv inn i kommentarfeltet under.

Personvernpolicy