Saltvannsspa i Toscana

Tenk deg lukten av havet, en strand i Toscana, fersk fisk og et duggfriskt glass hvitvin. Tenk samtidig på myke hender, varm hud, aromatiske dufter og stress i kroppen som forsvinner. Tenk Talasso.

Talasso er siste trend på spafronten og tar utgangspunkt i havets elementer.

I en talassobehandling anses disse elementene for å ha en naturlig samhørighet med menneskets fysikk, og sammensetningen av mineraler fra leire, hav og alger brukes derfor for å trekke avfallstoffer ut av kroppen.

Talasso er også varme saltvannsbad i utallige bassenger, forskjellige massasjer og fysikalske behandlinger, samt kalorifattig mat og trening om du vil.


Et tallassosenter vektlegger i tillegg ro og velvære gjennom interiør- og fargevalg, gjerne også når det kommer til arkitektur.

Behandlingene skal kunne ha effekt på hud-, rygg-, søvn-, stoffskifte-, og vektproblemer, samt revmatisme, celulitter, kviser og eksem, og ikke minst på psykens ve og vel.

Etter en grundig legesjekk får du stadfestet hvilke behandlinger som passer akkurat for dine behov.

Kostbar luksus


Velvære koster, og noe velvære koster mer enn andre. Talasso er definitivt ingen gratis affære, men i en tid da hverdagens karrierejag og tidsklemmer gjerne setter kropp og sinn i andre rekke, velger stadig flere å sende mer enn bilen på vektsted for oljesjekk.

Iført tykke myke frottékåper og tøfler setter man tempoet ned. I delikate omgivelser og til avslappende musikk får kropp og sinn en velfortjent oppladning.


På verdensbasis finnes det kun noen få hundrede talassosentre hvorav alle ligger ved havet og de fleste ligger i varmere strøk.

Undertegnede stakk snuten innom Tombolo Talasso Resort ved strandkanten i Toscana, hvor de frottékleddes salige ansikter talte for seg.

Stedets særegne ro og atmosfære var til å føle på så snart man var innenfor porten. I omgivelser som dette gir ferietidens meditative tilstand definitivt fullt utbytte.

Med Talasso føles verden snill


Velværesenteret i Tombolo Talasso Resort tilbyr det meste, enten det er kropp- og hudpleie, trim eller en av de mange talasso-behandlingene.

Du kan la deg pakke inn i varm algeholdig leire og døse i dunkelt lys til smektende toner. Du kan trimme i et av de oppvarmede saltvannsbassengene. Eller du kan bevege deg gjennom en rekke mineralholdige bassenger, boblebad og badstuløsninger fra det helt varme til det svale og kjølige. Nevnte jeg hudpleie og massasje...?

Når det hele avsluttes med en lettere lunsj og et kjølig glass vin, mens solen glitrer i havet og damen i høyttaleren synger blues, er kanskje herligheten verdt hver eneste krone?

Foto: Lene Aarnes Westerhaug

Startsidens kategori for norske velværesentreAnerkjente utenlandske hoteller med spa og velværesentre:


Banyan Tree Spas - Kjede med spasentre i Thailand, Indonesia, Kina, Japan, Malvidene og Seychellene.

Yagasuri Hasseludden - Spa etter japanske prinsipper i nærheten av Stockholm. En arkitektonisk perle tegnet av Yoji Kasajima.

Anada Spa ligger i Himalaya og går for å være verdens beste spasenter.

BodyHoliday - I bytte mot en ukes lån av kroppen din lover BodyHoliday at du får tilbake sinnet. BodyHoliday ligger på St. Lucia i Karibia.

Pancor Laut Resort i Malaysia er regelrett en egen øy like utenfor kysten av Malacca. Her kan du stikke tærne i vannet når du våkner om morgenen og høre lyder fra ubesudlet regnskog.

Thalassa Palace ligger i Tunisia og har norsk språkvalg på nettsiden.

Chewton Glen er et luksriøst og erketypisk engelsk spa-hotell og country club.

Evian Royal Resort i Frankrike byr i tillegg til spabehandlinger på golf og egne pakkeløsninger tilpasset barnefamilier.

One & Only har sentre på Mauritsius og Maldivene, i Bahamas, Dubai og Mexico - nærmere paradis er det vanskelig å komme.

Inchydoney Island Lodge and Spa - Irsk Talassosenter som blant annet også tilbyr golf og ridning.

Twelve Apostles Sanctuary Spa - Spa og luksus i Sør-Afrika, som regnes blant verdens beste.

Mer om spa-reiser:


Spatravel.no

Personvernpolicy