Åpen for alle - alltid

Bygger helsemuseum i form av gigantisk kropp

Artikkelen fortsetter under annonsen

Likte du Trond Viggo Torgersens serie «Kroppen»? Da er museet Corpus, som bygges i Nederland, noe for deg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 (Foto: exrx.net) (Foto: exrx.net)

Alle husker vel den legendariske «Kroppen»-serien til Trond Viggo Torgersen. Han tok oss med inn i menneskekroppen med fine kulisser og rekvisitter.

Og likte du den serien bør du om en stund ta turen til den nederlandske byen Oegstgeest. Der satt de nemlig tidligere denne uken i gang med byggingen av det som skal bli en 35 meter høy, tredimensjonal, sittende menneskekropp.

Inni kroppen skal det bygges et helsemuseum, som skal gi besøkende et unikt innblikk i menneskekroppen og dens forskjellige organer.

Besøkende vil komme inn gjennom kneet, gå videre opp gjennom låret og til slutt ende opp i hjernen og øynene. Derfra skal man kunne se ut på hus, mennesker og kuer i området rundt den store kroppen, forklarte en talskvinne for museet ifølge AP.

En av attraksjonene ved museet vil være Livmor-teateret, der publikum vil få være vitner til en unnfangelse, sett fra innsiden av kroppen.

Museet vil bruke hologrammer, videoer og andre interaktive utstillinger for å belyse organenes «hemmeligheter».

Oegstgeest ligger omtrent 35 kilometer sørøst for Amsterdam og det er uvisst når museet vil ta i mot sine første gjester.