Meny

Amsterdam fra A til Å

Tulipaner, sex-show, Red Light District og coffee shops.... Ja, det er Amsterdam, men den nederlandske hovedstaden har så veldig mye mer å by på. Les og lær!

Disse snodige tingene kalles amsterdammere eller adammere og finnes over hele byen. (Foto: Leni Aurora Brækhus)Disse snodige tingene kalles amsterdammere eller adammere og finnes over hele byen. (Foto: Leni Aurora Brækhus)

A for Amsterdam:


Amsterdam er hovedstad (men Haag har regjering og parlament) og den største byen i Nederland.

B for Bloemenmarkt:


Verdens eneste flytende blomstermarked finnes i Amsterdam. Blomster og blomsterløker selges fra husbåter, som ligger på kanalen mellom Koningsplein og Muntplein i sentrum av byen. Har du en «Blomster-Finn» i magen er dette markedet et «must»!

C for Coffee shop:


Nederland er kjent for sine avslappede lover når det kommer til nytelse av cannabisplanten. Som en følge av dette er Amsterdam - med sine mange «coffee shops», der cannabis selges over skranken - blitt et mekka for tilhengere av planten.

Er du derimot ute etter en ganske alminnelig kopp kaffe skal du heller se etter et «coffee huis», som er en kafé.

D for Dam:


Plassen, som ligger i en rett linje ned fra sentralbanestasjonen De Waletjes, er et knutepunkt i Amsterdam sentrum og et godt utgangspunkt for den som ønsker å utforske byen til fots. Her vil du finne et yrende liv til alle døgnets tider, og kort vei til det meste av attraksjoner og shopping.

E for Euro:


Tidligere het myntenheten i Nederland gylden, men den ble i januar 2002 erstattet av EUs myntenhet,

euro

. Som i de fleste land der euroen har fått sitt innpass, klager innbyggerne på prisøkningen som har fulgt i kjølevannet av skiftet.

F for Frank, Anne:


Den jødiske jenta

Anne Frank

, som under andre verdenskrig skrev sin etterhvert så famøse dagbok, bodde i Amsterdam. Huset med de hemmelige rommene, der hun og familien bodde i skjul, ble i 1960 gjort om til

museum

.

Ønsker du å unngå de verste køene lønner det seg å ta turen sent på dagen. Om sommeren er museet åpent fra 09.00 til 19.00.

G for Gylden:


Før skiftet til euro het myntenheten gylden. Gylden (gulden) betyr mynt av gull og var myntenhet i Nederland fra 1679 til 2001.

H for Holland:


Amsterdam ligger i Nord-Holland. I dagligtale brukes Holland ofte for å omtale hele Nederland, mens det i virkeligheten kun er navnet på en del av landet.

Holland utgjør kjerneområdet i Nederland og deles i provinsene Noord-Holland og Zuid-Holland.

I for Innbyggere:


Byen har 735 000 innbyggere, eller drøye to millioner om en regner med forstedene, og om det er lov til å generalisere, kan de sies å være et særdeles vennligsinnet folk!

J for Jordaan:


Denne bydelen ble til under en stor utvidelse av Amsterdam tidlig på 1600-tallet.

Jordaan

var i utgangspunktet befolket av arbeiderklassen og innvanderer, men etter hvert ble bydelen populær blant kunstnere, som nøt godt av de billige leieprisene. I dag finnes mange små gallerier, studioer og butikker i området.

Byen er full av broer og kanaler; koselig om dagen, romantisk om kvelden... (Foto: Leni Aurora Brækhus)Byen er full av broer og kanaler; koselig om dagen, romantisk om kvelden... (Foto: Leni Aurora Brækhus)


K for Kanaler:


Amsterdam hadde ikke vært seg selv uten alle kanalene. De 165 kanalene og 1281 broene setter, ikke overraskende, sitt preg på byen. De om lag 2500 husbåtene er også med på å gi Amsterdam sin sjarm.

L for Leidseplein:


På denne plassen skjer det mye, særlig på sommerstid. Her kan du oppleve utstillinger, gateartister og mer. Rundt plassen finnes plenty av fortauskafeer og -barer, så det er bare å slå seg ned og observere livet.

M for Madam Toussaud's:


Er du kjendisgal? Da er

Madam Toussaud's

museet for deg. Blant 130 voksmodeller av utenlandske og nederlandske berømtheter kan du drømme deg opp på stjernehimmelen, og til og med prøve deg på scenen som Idol-deltaker foran voksversjonen av en brutalt ærlig nederlandsk Idol-dommer.

N for Nederland:


Landet er, som Norge, et konstitusjonelt monarki og har Dronning Beatrix som regent. Nasjonaldagen, Koninginnedag (som betyr dronningedag), feires 30. april. Da kler folk seg i oransje og hele Amsterdam forvandles til et stort gatemarked. Anbefales!

Pannekake med ost, sjampinjong og løk...mmm! (Foto: Leni Aurora Brækhus)Pannekake med ost, sjampinjong og løk...mmm! (Foto: Leni Aurora Brækhus)

O for Ost:


Nederlenderne har lange tradisjoner med å lage oster. Kjente og kjære spesialiteter som edamer, gouda og kernhemer kan kjøpes i store eller små stykker fra flotte ostebutikker, som finnes spredt rundt i og utenfor sentrum.

P for Pannekake:


Forlat ikke denne byen før du har satt tennene i minst en av de verdensberømte hollandske pannekakene. Det finnes flust av restauranter som har nettopp pannekaker som sin spesialitet; og på menyen finnes alt fra heftige middagspannekaker med herlige kombinasjoner av ost, kjøtt og grønnsaker, til de mest utsøkte dessertpannekaker med frukt, bær, is og krem. Mmmm...!

Q for Queen (Dronning) Beatrix' palass:


Palasset, som ligger ved Dam og på nederlandsk heter

Koninklijk Huis

, var opprinnelig oppført som byens rådhus. Palasset er åpent for publikum når det ikke blir brukt i forbindelse med statsbesøk og lignende.

R for Rijksmuseum:


Museet, som er Nederlands nasjonalgalleri, har både en faste og skiftende utstillinger, og med nærmere en million utstillingsobjekter bør enhver kunne finne noe som faller i smak.

Rikjksmuseum

er kanskje mest kjent for samlingen fra 1600-tallet med verker blant annet fra nederlandske malere som Vermeer og Rembrandt. Museet er åpent hver dag fra 9.00 til 18.00.

S for Sykler:


Byen har 600 000 sykler og de er, mildt sagt, veldig synlige i bybildet. Med et godt utbygd nett av sykkelstier gjennom hele byen, og syklister som er særdeles freidige i trafikken, gjelder det å se seg godt for før man krysser veien.

Enorm sykkelparkering i nærheten av sentralstasjonen. (Foto: Leni Aurora Brækhus)Enorm sykkelparkering i nærheten av sentralstasjonen. (Foto: Leni Aurora Brækhus)


T for Tulipaner og Tresko:


For mange er Nederland synonymt med nettopp disse to tingene, men landet og dets hovedstad har selvsagt mye mer å by på. Mens vi likevel er inne på de to T'ene, kan det nevnes at tulipanløkene ankom Holland på slutten av 1500-tallet, og at tresko forstatt setter sitt preg på den nederlandske hovedstaden, dog mer i form av souvenirer og dekorasjon enn som skotøy på amsterdamernes føtter.

Amsterdammere er trivlige og sykkelglade folk. Her i den store, flotte Vondelparken. (Foto: Leni Aurora Brækhus)Amsterdammere er trivlige og sykkelglade folk. Her i den store, flotte Vondelparken. (Foto: Leni Aurora Brækhus)

U for Unna vei her kommer jeg:


Som må antas å være motto til Amsterdams mange syklister. Du er advart, nok en gang.

V for Van Gogh museum:


Den verdensberømte maleren Van Gogh har, som seg hør og bør, et

eget museum

i den nederlandske hovedstaden, som byr på verdens største samling av originale Vincent Van Gogh malerier.

Utstillingen er bygget opp kronologisk og delt inn i fem viktige perioder i malerens liv og virke. Åpent fra 10.00 til 18.00 hver dag.

W for Waterlooplein markt:


Med sine drøye 200 virkeår er dette Amsterdams eldste marked. Opprinnelig var det et jødisk marked, men etter andre verdenskrig fikk Waterlooplein en ny profil.

På 60- og 70-tallet var det preget av «flower power» mens det i dag byr på alt fra lopper og second hand-klær, til CDer, DVDer, elektriske varer, smykker, vesker og heftige sykkellåser. Markedet holder åpent mellom 9.00 og 17.30 på hverdager, og 8.30 til 17.30 på lørdager.

X for X-rated:


Amsterdam er også kjent for sine sex-shows og Red Light District, der tilbydere av sex står til utstilling i vinduene. Et trist syn, vil noen mene, mens andre gleder seg over tilbudet.

Y for Yndlingsrestaurant:


På en vanskelig bokstav som Y må det være lov å komme med en personlig anbefaling; og en favoritt opp gjennom årene har vært

The Pancake Bakery

, med beliggenhet ikke langt fra Anne Franks hus, i Prinsengracht 191.

Her kan du velge fra en omfattende meny, pannekakene er store og fantastisk gode, servicen er bra og lokalene hyggelige. Ruinert blir du heller ikke, i hvert fall ikke om du velger øl istedenfor brus, øl er nemlig billigst.

Z for Zoo:


Sentralt i Amsterdam finnes den flotte

Artis Zoo

, som i tillegg til dyrehage med rundt 700 arter, kan by på en botanisk hage med blant annet 200 forskjellige typer trær. Artis Zoo er åpen året rundt, fra 9.00 til 17.00 (18.00 om sommeren).

Æ for forkjÆrlighet:


Som kjent har nederlendere en forkjÆrlighet for fargen oransje. Blant annet er fotballdraktene til det nederlandske landslaget oransje, selv om flagget deres har samme farger som det norske flagg. At det har noe med kongefamilien å gjøre er helt sikkert, som nevnt over er oransje den dominerende fargen på nasjonaldagen (dronningedagen). Visstnok er oransje fargen som symboliserer det nederlandske fyrstehuset Oranien-Nassau (som den nederlandske kongefamilien tilhører).

Ø for Øl:


Nederlenderne kan brygge godt øl; Heineken, Grolsh og Amstel er gode eksempler på dette.

Å for Åpningstider:


Amsterdam har i overkant av 10 000 butikker, så her er nok å velge i for den shoppe-glade, men en bør være obs på åpningstidene. De fleste butikker holder åpent mellom 09.00 og 18.00 på hverdager og 09.00 til 17.00 i helgen.

Det er også verdt å merke seg at en del butikker holder stengt i morgentimene på mandager (åpner gjerne ikke før 11.00, 12.00 eller 13.00).

Hvordan kommer jeg til Amsterdam?

Fly direkte til Amsterdam Schiphol med SAS Braathens , Sterling eller KLM.

Fra Schiphol tar det snaue 20 minutter med buss eller tog til sentrum av Amsterdam.

Mer i Neste Klikk:

Reise & Opplevelse


Mer på Startsiden:

ReiseMer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
07:37 Mann tente på seg selv utenfor ambassade i Seoul07:20 Seks drept av bombe ved Kabul-universitet07:02 Suzann Pettersen klarte ikke cuten06:40 Brannvesenet har kontroll på brann i Stjørdal06:34 Ny høydevri for norske landslagsløpere i langrenn06:00 Resultatene fra LOs sommerpatrulje er klare: Fire av ti bedrifter bryter loven06:00 Netanyahu blir Israels lengstsittende statsminister05:50 Dette skjer i dag05:33 Flere skadd i gasseksplosjon i Christchurch05:30 Dette skjedde i natt05:19 Japanske medier: Politiet mistenker at mordbrann var planlagt05:15 Kronprins Haakon fyller 46 år lørdag04:37 Hærverk ved 9.000 år gamle helleristninger i Tysfjord04:32 Trump nominerer sønn av tidligere høyesterettsdommer som arbeidsminister04:20 Dårlig oppførsel på byen blir dyrere03:43 Ap krever mer midler til helseteknologi03:21 Stavanger Frp reagerer på muslimsk råds forespørsel03:02 Salvini toner ned rykter om regjeringskrise02:29 Flertallet vil ha gratis skolemat02:21 Mange skadd etter at to biler kjørte inn i folkemengde i England01:27 Dansk studie: Over ni av ti døde havhester svelget plast01:14 Frp og Ap i strid om innvandringsforskningen00:10 Bjørn skutt i Selbu00:04 Ulrikstunnelen i Bergen fortsatt sikret med brannfarlig skum23:49 Sverige og Norge blant landene med flest narkorelaterte dødsfall i Europa23:44 Sterkt kvartal for Microsoft23:38 Brann fikk europaligadrømmen knust av Shamrock Rovers: – Veldig trist23:00 Leteaksjon etter mann i Dalsfjorden avsluttet – fortsetter fredag22:57 Meteorologer: Varmeste juni målt på kloden noensinne22:52 Sterkt Molde-lag nærmest tap på Island tross 7-1-seier i første oppgjør22:17 Tysk politi sier de har forhindret et mulig terrorangrep22:06 Trump: – USA har skutt ned iransk drone22:03 Krabbetyver herjer i Telemark – stjeler både fangst og utstyr21:38 Iran ber Europa styrke innsatsen for å redde atomavtalen20:43 Fant 9000 år gammel by under utgraving til ny motorvei: – Endrer alt vi vet om epoken20:39 Advokat reagerer på at Krekars meddømte fikk norsk statsborgerskap20:29 Mann mistenkt for å ha sparket i hjel hund under ran20:03 Trump sier han forsøkte å stoppe «send henne tilbake»-rop19:27 Slik svarer Facebook etter Amundsen-sensuren19:10 Overraskende funn ved Waterloo: Amputerte bein og kanonkuler18:59 Revy om norske politikere skaper reaksjoner18:56 Dommer nekter Epstein kausjon18:18 Florida-mann mistenkt for å ha kuttet av annen manns penis17:30 Kongen på fisketur i Altaelva – men ingen laks bet på kroken17:22 EU-parlamentet tar avstand fra USAs behandling av migranter17:15 Ingen vet hvorfor døde humler ligger strødd i norsk kommune17:09 Taktisk triumf til Simon Yates på den 12. etappen16:49 Marokko-drapsmenn dømt til døden16:46 Flere sopparter i Norge kan bli utryddet16:33 Parlamentet i Storbritannia viser misnøye med brexit uten avtale16:29 Kvinne som var strandet på holme, ønsker ikke å anmelde saken15:54 Slik skal Russland ruste opp15:52 Mann med motorsag pågrepet på Ski15:36 EU-topp vil se på regel som hindrer Norge i å forby dieselbiler15:27 – Frp spiller på alle hester14:59 Fannemel sendt til sykehus etter fall14:52 Veterinærforeningen vil ha granskning av departementer etter pelsdyrsaken14:51 Ukrainsk terroroffer får ikke opphold i Sverige14:31 Sturridge suspenderes etter brudd på bettingregler14:26 Amerikansk IT-firma får milliardbot av EU14:08 Italiensk politi slår til mot mafia på Sicilia14:05 Russland tilbyr Tyrkia kampfly13:56 Marokko-tiltalt: – Måtte gud tilgi meg13:49 Bergenser siktet og varetektsfengslet for cruisevoldtekt13:49 Mann tiltalt etter traktorpåkjørsel i Fredrikstad13:18 Gigantmanet i England: – Like stor som meg!13:05 Stor redningsaksjon etter at mann falt over bord i Dalsfjorden12:50 Statlige medier: Iran har anholdt utenlandsk oljeskip12:46 EU-ministre blir ikke enige om fordeling av migranter12:11 Kim (34) og Benjamin (7) gravlagt: – Som et mareritt12:10 Mann pågrepet etter mulig knivstikking i Oslo12:02 Sivilombudsmannen kritisk til Statsministerens kontor11:41 Kambodsja returnerer søppel til USA og Canada11:31 UDI vurderer å tilbakekalle midlertidig oppholdstillatelse for somaliere11:30 Kortslutning i russisk atomkraftverk11:00 PSG-talent klar for RB Leipzig10:52 Ny lov kan sørge for utlevering av terrordømte nordmenn til Italia10:49 Microsoft melder om 740 infiltrasjonsforsøk i fjor10:41 NRK mister skøyterettighetene til NENT10:30 Stadig flere kontakter Forbrukerrådet om trøblete leieforhold09:57 Jente (19) skal ha blitt gjengvoldtatt på Kypros09:52 Solskjær: – Finnes det en ekstra Manchester United-skatt?09:45 Fornebubanen i strid med grunneier om tilgang til tomt09:18 Muslimer mener deres profet Mohammad tråkkes på med dette skiltet09:10 Matthijs de Ligt klar for Juventus09:01 Mulla Krekars svigersønn fengslet i Storbritannia08:56 Statkraft-resultatet i første halvår det beste i selskapets historie08:50 Mann døde etter arbeidsulykke på Mjåvann i Kristiansand08:44 Froome fikk seieren i Vuelta a España åtte år etter08:42 Regelverket for opptak til høyere utdanning skal evalueres08:39 Instagram skjuler antall likerklikk08:27 Ekstrem tørke rammer Nord-Korea08:12 68.000 overdosedødsfall i USA08:11 23 fryktes omkommet i påsatt brann i animasjonsstudio i Japan08:05 Forsinkelser i togtrafikken etter brann i Ulrikstunnelen i Bergen08:02 Kraftig tilbakegang for Røkkes Aker08:00 Arsenal slo Bayern München i USA08:00 Kraftig nedgang for Nordea – bedre for Nordea Norge07:26 BT-journalist: – Pinlig om Brann ryker mot Shamrock07:00 Trump fortsetter hetsen, men unngikk riksrett
Siste nytt
07:37VerdenMann tente på seg selv utenfor ambassade i Seoul07:20VerdenSeks drept av bombe ved Kabul-universitet07:02SportSuzann Pettersen klarte ikke cuten06:40NorgeBrannvesenet har kontroll på brann i Stjørdal06:34SportNy høydevri for norske landslagsløpere i langrenn06:00NorgeResultatene fra LOs sommerpatrulje er klare: Fire av ti bedrifter bryter loven06:00VerdenNetanyahu blir Israels lengstsittende statsminister05:50NorgeDette skjer i dag05:33VerdenFlere skadd i gasseksplosjon i Christchurch05:30NorgeDette skjedde i natt05:19VerdenJapanske medier: Politiet mistenker at mordbrann var planlagt05:15NorgeKronprins Haakon fyller 46 år lørdag04:37NorgeHærverk ved 9.000 år gamle helleristninger i Tysfjord04:32VerdenTrump nominerer sønn av tidligere høyesterettsdommer som arbeidsminister04:20NorgeDårlig oppførsel på byen blir dyrere03:43NorgeAp krever mer midler til helseteknologi03:21NorgeStavanger Frp reagerer på muslimsk råds forespørsel03:02VerdenSalvini toner ned rykter om regjeringskrise02:29NorgeFlertallet vil ha gratis skolemat02:21VerdenMange skadd etter at to biler kjørte inn i folkemengde i England01:27VerdenDansk studie: Over ni av ti døde havhester svelget plast01:14NorgeFrp og Ap i strid om innvandringsforskningen00:10NorgeBjørn skutt i Selbu00:04NorgeUlrikstunnelen i Bergen fortsatt sikret med brannfarlig skum23:49VerdenSverige og Norge blant landene med flest narkorelaterte dødsfall i Europa23:44VerdenSterkt kvartal for Microsoft23:38SportBrann fikk europaligadrømmen knust av Shamrock Rovers: – Veldig trist23:00NorgeLeteaksjon etter mann i Dalsfjorden avsluttet – fortsetter fredag22:57VerdenMeteorologer: Varmeste juni målt på kloden noensinne22:52SportSterkt Molde-lag nærmest tap på Island tross 7-1-seier i første oppgjør22:17VerdenTysk politi sier de har forhindret et mulig terrorangrep22:06VerdenTrump: – USA har skutt ned iransk drone22:03NorgeKrabbetyver herjer i Telemark – stjeler både fangst og utstyr21:38VerdenIran ber Europa styrke innsatsen for å redde atomavtalen20:43VerdenFant 9000 år gammel by under utgraving til ny motorvei: – Endrer alt vi vet om epoken20:39NorgeAdvokat reagerer på at Krekars meddømte fikk norsk statsborgerskap20:29NorgeMann mistenkt for å ha sparket i hjel hund under ran20:03VerdenTrump sier han forsøkte å stoppe «send henne tilbake»-rop19:27NorgeSlik svarer Facebook etter Amundsen-sensuren19:10VerdenOverraskende funn ved Waterloo: Amputerte bein og kanonkuler18:59KulturRevy om norske politikere skaper reaksjoner18:56VerdenDommer nekter Epstein kausjon18:18VerdenFlorida-mann mistenkt for å ha kuttet av annen manns penis17:30NorgeKongen på fisketur i Altaelva – men ingen laks bet på kroken17:22VerdenEU-parlamentet tar avstand fra USAs behandling av migranter17:15NorgeIngen vet hvorfor døde humler ligger strødd i norsk kommune17:09SportTaktisk triumf til Simon Yates på den 12. etappen16:49VerdenMarokko-drapsmenn dømt til døden16:46NorgeFlere sopparter i Norge kan bli utryddet16:33PolitikkParlamentet i Storbritannia viser misnøye med brexit uten avtale16:29NorgeKvinne som var strandet på holme, ønsker ikke å anmelde saken15:54PolitikkSlik skal Russland ruste opp15:52NorgeMann med motorsag pågrepet på Ski15:36MotorEU-topp vil se på regel som hindrer Norge i å forby dieselbiler15:27Politikk– Frp spiller på alle hester14:59SportFannemel sendt til sykehus etter fall14:52NorgeVeterinærforeningen vil ha granskning av departementer etter pelsdyrsaken14:51VerdenUkrainsk terroroffer får ikke opphold i Sverige14:31SportSturridge suspenderes etter brudd på bettingregler14:26PengerAmerikansk IT-firma får milliardbot av EU14:08VerdenItaliensk politi slår til mot mafia på Sicilia14:05VerdenRussland tilbyr Tyrkia kampfly13:56VerdenMarokko-tiltalt: – Måtte gud tilgi meg13:49NorgeBergenser siktet og varetektsfengslet for cruisevoldtekt13:49NorgeMann tiltalt etter traktorpåkjørsel i Fredrikstad13:18VerdenGigantmanet i England: – Like stor som meg!13:05NorgeStor redningsaksjon etter at mann falt over bord i Dalsfjorden12:50VerdenStatlige medier: Iran har anholdt utenlandsk oljeskip12:46VerdenEU-ministre blir ikke enige om fordeling av migranter12:11NorgeKim (34) og Benjamin (7) gravlagt: – Som et mareritt12:10NorgeMann pågrepet etter mulig knivstikking i Oslo12:02NorgeSivilombudsmannen kritisk til Statsministerens kontor11:41VerdenKambodsja returnerer søppel til USA og Canada11:31PolitikkUDI vurderer å tilbakekalle midlertidig oppholdstillatelse for somaliere11:30VerdenKortslutning i russisk atomkraftverk11:00SportPSG-talent klar for RB Leipzig10:52NorgeNy lov kan sørge for utlevering av terrordømte nordmenn til Italia10:49VerdenMicrosoft melder om 740 infiltrasjonsforsøk i fjor10:41SportNRK mister skøyterettighetene til NENT10:30PengerStadig flere kontakter Forbrukerrådet om trøblete leieforhold09:57VerdenJente (19) skal ha blitt gjengvoldtatt på Kypros09:52SportSolskjær: – Finnes det en ekstra Manchester United-skatt?09:45PengerFornebubanen i strid med grunneier om tilgang til tomt09:18NorgeMuslimer mener deres profet Mohammad tråkkes på med dette skiltet09:10SportMatthijs de Ligt klar for Juventus09:01NorgeMulla Krekars svigersønn fengslet i Storbritannia08:56NorgeStatkraft-resultatet i første halvår det beste i selskapets historie08:50NorgeMann døde etter arbeidsulykke på Mjåvann i Kristiansand08:44SportFroome fikk seieren i Vuelta a España åtte år etter08:42NorgeRegelverket for opptak til høyere utdanning skal evalueres08:39VerdenInstagram skjuler antall likerklikk08:27VerdenEkstrem tørke rammer Nord-Korea08:12Verden68.000 overdosedødsfall i USA08:11Verden23 fryktes omkommet i påsatt brann i animasjonsstudio i Japan08:05NorgeForsinkelser i togtrafikken etter brann i Ulrikstunnelen i Bergen08:02PengerKraftig tilbakegang for Røkkes Aker08:00SportArsenal slo Bayern München i USA08:00NorgeKraftig nedgang for Nordea – bedre for Nordea Norge07:26SportBT-journalist: – Pinlig om Brann ryker mot Shamrock07:00VerdenTrump fortsetter hetsen, men unngikk riksrett
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus