Sommerens forunderlige festivaler

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lei av klassiske festivaler eller bare ute etter å gjøre noe annerledes i sommer? Her har vi presentert noen av juni og julis mest forunderlige festivaler

Artikkelen fortsetter under annonsen


17/6 -

Sveitsisk mesterskap i jodling

, Aarau - Sveits.

Du trodde kanskje at jodling var ut? Niks og neida. Hvert tredje år samles nemlig de flinkeste jodlerene i Sveits for å jodle så lange de er i det nasjonale mesterskapet. Jodling startet opprinnelig i Østerrike som en enkel form for kommunikasjon mellom fjelltoppene. Etter hvert som tiden har gått har kommunikasjonsformen utviklet seg til en kunstform som har spredd seg til resten av Alpene. Forløperen til sms kan du høre i Aarau i Sveits.

19/6 -

Verdensmesterskapet i n

eslespising

, Marshwood - England.

Både neslesuppe og neslete kan være både beroligende og godt. Men hva sier du til å spise så mye brennesle som mulig, uten en gang å få noe drikke å skylle det ned med? Nettopp dette er det som skjer i Marshwood, England, hvor verdensmesterskapet i neslespising har vært en årlig begivenhet siden åttitallet, da en uenighet mellom to bønder ble løst gjennom mest mulig inntak av denne brennende planten. Så har du mot nok, og sterk mage for denslags, er kanskje dette noe for deg? Men pass på. I dette mesterskapet er det ekstra lett å brenne seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

1-3/7 -

VM i konebæring

, Sonkajärvi - Finland.

For trettende gang arrangeres verdensmesterskapet i konebæring. Den årlige begivenheten i Sonkajärvi trekker til seg plenty av tilskuere, media og par fra hele verden. En 250 meter lang løype med hindre må forseres med kona på ryggen. Kona må være over sytten år gammel og veie minst 49 kilo. Men jo tyngre dess bedre. Vinneren får nemlig konas vekt i øl!

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

5/7 -

Running of the Nudes

, Pamplona - Spania.

To dager før det verdenskjente okseløpet i Pamplona, arrangeres en menneskelig og mer naken variant. Da samles nemlig folk fra hele verden for å springe naken i gatene for å vise at man ikke trenger å torturere okser for å trekke turister.

9/7 -

VM i erteskyting med blåserør

, Witcham - England.

I verdensmesterskapet i erteskyting er det treffsikkerhet og ikke lengde som teller. Her skal nemlig deltagerne skyte erter mot en tretti centimeter lang blink fire meter unna. Og bli ikke overrasket om du ser blåserør med lasersikte. Erteskyte-konkurransen har vært en årlig begivenhet siden 1971, og er knivskarp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

15-17/7 -

Irish Coffee Festival

, Foynes - Irland.

Hvert år arrangeres en stor tredagers-festival for den populære whisky-kaffen i den irske byen Foynes. Og programmet er allsidig og variert med opptog, flyshow, fyrverkeri og utstillinger. I tillegg til den obligatoriske konkurransen i å lage den beste Irish Coffeen. Selvsagt.

23/7 -

Verdensmesterskapet i tåbryting

, Fenny Bentley - England.

Dette er akkurat hva det høres ut som: Et verdensmesterskap der den sterkeste tå vinner. Det høres nesten ut som en variant av vår hjemlige «rævkrok», så kanskje noen nordmenn burde ta turen til? Deltageravgiften er på bare tretti kroner. Men flyreise og opphold kommer i tillegg.


Enda flere festivaler finner du på nettsiden til

WhatsOnWhen.com

.
Du kan også besøke

vår gode festivaloversikt her

.