Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, Totalt: 140.256.

Samle smålån

Smålån og kredittkort er den dyreste gjelden vi har, og er også den gjelden vi lett mister oversikten over.

Smålån og kredittkort er den dyreste gjelden vi har, og er også den gjelden vi lett mister oversikten over. 

 

Mottar du flere fakturaer i måneden? Du kan spare mye på å samle smålånene dine under et stort lån. Lær hvordan i denne artikkelen. 

Slik kan du spare penger i hverdagen 

Har du mange smålån og ubetalte kredittkort, kan du spare mye på å samle alle disse under et felles lån. I tillegg vil et refinansieringslån gi deg en bedre økonomisk oversikt slik at du raskere kan finne motivasjonen til å betale ut gjelden din. 

 

Å samle smålån i et refinansieringslån kan gi deg fordeler som: 

 

  • Færre gebyrer
  • Lavere totalkostnader
  • Lavere rente 
  • Bedre vilkår
  • Bedre oversikt over utgiftene dine
  • Motivasjon til å bli gjeldfri

 

Når du søker refinansiering, vil banken eller långiveren vanligvis ta seg av utbetalingen. Dette gjør de ved at du oppgir opplysninger knyttet til alle lånene du ønsker å bli kvitt i lånesøknaden. Når du får lånet innvilget, vil banken/långiveren ta seg av resten. Du vil da sitte igjen med kun ett lån, som gir deg bedre økonomiske fordeler. 

Hvorfor lønner det seg å samle smålån?

Når du søker om å få samle smålån, søker du om å løse eksisterende lån til fordel for ett lån, en bedre rente og færre gebyrer. 

 

Derfor lønner det seg:

Gebyrer

Lån og kredittkort kommer med gebyrer som for eksempel etableringsgebyr, fakturagebyr, termingebyr, forsinkelsesgebyr og purregebyr. I de tilfellene det er snakk om flere lån, blir totalsummen av alle gebyrene unødvendig høy og du kan ende opp med å betale for mye.

Renter

Kredittkort og smålån har ofte en høyere rente enn tradisjonelle forbrukslån, da disse er ment som kortsiktig lån med en kortere nedbetalingsperiode. Dersom du for eksempel betaler minstebeløpet på disse lånene, vil de ende opp med å koste mye mer på grunn av den høye renten. 

 

Ved å samle smålån og gjeld i ett lån, vil du derfor spare mye på for eksempel en nedbetalingsperiode på fem år fordi du får en bedre rente, færre gebyrer og bedre vilkår. 

Oversikt

I tillegg vil det å ha all gjeld samlet under ett lån gi deg en bedre økonomisk oversikt. Istedenfor at du har mange ulike regninger til ulike forfallsdatoer, vil du kun ha ett lån å tenke på. På denne måten vil du kanskje få muligheten til å omprioritere månedlige utgifter slik at du raskere kan betale ned gjelden din. 

Les mer: Slik går du frem for å refinansiere

Axo Finans

Renter

Å samle dyre smålån kan gi deg en bedre rente. Dette er fordi mindre lån og kredittkort er ment som kortsiktige lån, og kommer derfor med en høy rente og flere gebyrer dersom lånet ikke blir tilbakebetalt i tide. 

Gammel gjeld kommer med renters-rente, effektiv rente, gebyrer og unødvendige kostnader. 

Smålån og kredittkort er lån uten sikkerhet, som kommer med en høyere rente. Den noe høyere renten skyldes at banken behøver en form for sikkerhet for å ikke miste kapital i de tilfellene noen ikke tilbakebetaler. Renten sørger dermed for at banken ikke går i underskudd. 

Effektiv og nominell rente

Når du mottar et lånetilbud, vil du se at lånet kommer med en nominell og en effektiv rente. 

Den årlige nominelle renten er grunnrenten på lånet. Den omfatter ikke alle kostnadene ved et lån. Den er markedsbasert, samtidig som den blir satt etter en individuell kredittvurdering gjort av bankene som vurderer din situasjon og dine kredittopplysninger. Det vil si at man ikke kan si noe om hvilken rente en blir tilbudt før man har sendt inn en lånesøknad.

Den effektive renten består av den nominelle renten pluss alle andre gebyrer, som for eksempel termingebyrer. Det er på grunn av denne renten at du kan spare mye ved å overføre hele kredittgjelden din under ett lån. 

Les mer: Beste lånerente

Få hjelp av en låneformidlingstjeneste

Har du bestemt deg for å samle smålån, men er usikker på hvordan du skal gå frem? Da kan en låneagent, slik som vår samarbeidspartner Axo Finans, hjelpe deg. 

En låneagent samarbeider med flere banker og långivere, og videreformidler lånesøknaden din. De forhandler lånetilbud med alle sine samarbeidspartnere og kommer tilbake til deg med det beste tilbudet for deg. Hos Axo Finans søker du lån enkelt ved å fylle ut en online søknad. Her må du fylle ut opplysninger som hvor mye du vil låne, hvor lang nedbetalingstid du ønsker og om du ønsker å samle eksisterende lån. 

Husk på at du har mulighet til å bruke kortere tid på nedbetalingsperioden enn den perioden du har valgt, dersom du etterhvert skulle ønske det.

Krysser du av for at du ønsker refinansiering, vil Axo Finans hjelpe deg med prosessen videre.

Axo Finans

Vi sammenligner disse 19 bankene for deg