Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Refinansiering uten sikkerhet

Har du mange smålån og kredittkort du ønsker å bli kvitt? Da kan refinansiering uten sikkerhet være noe for deg.

Refinansiering uten sikkerhet er prosessen der man bytter ut gammel gjeld med et nytt lån. Dette for å få bedre fordeler, spare penger og få en bedre oversikt over privatøkonomien. Når du refinansierer uten sikkerhet får du tilbud om et refinansieringslån uten å måtte stille med sikkerhet i formuesgjenstander, som for eksempel bolig eller bil.

Hva betyr det å refinansiere?

Refinansiering betyr å slette gammel gjeld ved å ta opp et nytt lån.

 

Når du refinansierer søker du om et lån for å betale ut eksisterende gjeld, og dette er en tjeneste de aller fleste banker kan tilby. De vanligste formene for refinansiering er å søke om et høyere boliglån for å få gjelden betalt ut eller ved å søke et forbrukslån. Søker du refinansiering uten sikkerhet, søker du om å få et forbrukslån med et bestemt formål.

 

Det er vanlig at banken eller långiveren tar seg av utbetalingen til de du skylder.  

 

Det vil si at du må oppgi alle opplysninger knyttet til lånet, som resterende beløp og annen betalingsinformasjon i lånesøknaden. Dersom du får refinansieringslånet innvilget, vil banken eller långiveren ta seg av betalingen og du vil sitte igjen med ett lån. For mange kan dette oppleves som en stor befrielse, fordi det gir en bedre økonomisk oversikt og en motivasjon til å gjeldfri.

Hva betyr refinansiering uten sikkerhet?

Refinansiering uten sikkerhet er et forbrukslån du får uten å måtte stille med sikkerhet i noe du eier. Når du søker om refinansiering, er det som oftest banken eller långiveren som tar seg av utbetalingen av gjelden din. Du vil også kun sitte igjen med ett lån. I noen tilfeller kan du også låne ekstra uten å måtte oppgi grunn. 

 

Når du søker refinansiering uten sikkerhet, vil du ofte få tilbud om en noe høyere rente enn typiske lån med sikkerhet (som for eksempel boliglån eller billån). Dette kommer av at banken eller långiveren stiller en større risiko når de innvilger lån uten sikkerhet. Derfor behøver de å sikre seg mot eventuelle tap dersom låntaker ikke tilbakebetaler til avtalt tid. 

 

Hvilken rente du får avhenger av en individuell kredittvurdering som banken eller långiveren foretar av deg. 

Les mer: Slik går du fram for å refinansiere

En låneagent finner det beste tilbudet for deg

Refinansiering uten sikkerhet

 

Ønsker du å søke refinansiering for å spare penger, bør du sørge for at du finner det beste refinansieringstilbudet for deg.

 

Når du skal undersøke lånetilbud bør du se etter:

 

  • Effektiv rente
  • Fleksibel nedbetalingsperiode 
  •  En bank eller långiver som er godkjent av Finanstilsynet
  • Gode lånevilkår

 

Skal du søke refinansiering, bør du søke gjennom en låneagent. En låneagent hjelper deg med å finne det beste tilbudet for deg, slik at du kan spare mest mulig penger på å samle dine gamle lån. Låneagenten både sammenligner og forhandler lånetilbud hos alle sine samarbeidspartnere for deg. Alt du behøver å gjøre er å fylle ut én søknad med alle nødvendige opplysninger. 

 

Søker du lån til refinansiering uten sikkerhet gjennom vår samarbeidspartner Axo Finans, vil du få lånetilbud hos noen av de største bankene og långiverne i landet.