Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, Totalt: 140.256.

Refinansiering kredittkortgjeld

Kredittkortgjeld og smålån er den dyreste gjelden du kan ha, men også den gjelden de fleste av oss sliter med å nedbetale.

Dette er fordi vi ofte velger å betale det minste månedsbeløpet eller utsetter betalingen, uten å tenke over at konsekvensen av dette er en dyrere gjeld totalt.

Har du mistet oversikt over økonomien og skulle gjerne hatt kun én regning å forholde deg til? Refinansiering av kredittkortgjeld gir deg lavere månedskostnader og en bedre økonomisk oversikt. 

Slik kan refinansiering av kredittkortgjeld lønne seg

Refinansiering av kredittkortgjeld innebærer å ta opp et større lån for å betale ut eksisterende gjeld. 

 

På denne måten blir gammel gjeld byttet ut med et nytt lån, noe som kan gi en bedre rente, færre kostnader og et lavere månedsbeløp totalt. Det vil også gi deg bedre oversikt over gjelden din og kun en faktura å forholde deg til. 

 

Det lønner seg å refinansiere alle kredittkort og smålån fordi du får et helt nytt lån, basert på en ny individuell vurdering av deg som låntaker. I tillegg vil kredittkort og smålån alltid være dyrere enn et større forbrukslån. 

 

Et nytt lån kan føre til en lavere nominell rente og bedre vilkår. Alle kredittkort og lån kommer nemlig med:

 

  • Gebyrer
  • Kostnader
  • Renters-rente 
  • Effektiv rente

 

Med en refinansiering av kredittkortgjeld vil du kun forholde deg til ett lån, med de samme vilkårene og betingelsene. Dette betyr at du kutter alle unødvendige kostnader, får en bedre rente og en bedre oversikt. En bedre oversikt kan også bidra til å øke betalingsmotivasjonen, slik at du får betalt ned gjelden raskere.

kredittkortgjeld

Et forbrukslån er rimeligere enn et kredittkort 

Et kredittkort kommer ofte med fordeler som bonuser, forsikringer og tilgjengelig kreditt til for eksempel uforutsette utgifter. Men kredittkortet er ment som et kortsiktig lån og har derfor ofte en svært høy rente. Til gjengjeld har det en rentefri betalingsfrist på alt fra 30-50 dager, avhengig av leverandør. 

Klarer du ikke å betale ned det utestående beløpet innen den rentefrie perioden, kan du risikere at det påløper ekstra gebyrer og renters-renter på kredittkortet. Mange faller i denne fellen og tenker at det ikke er så farlig å betale det minste månedsbeløpet. Problemet er at den høye renten fortsetter å løpe, noe som fører til at kredittkortgjelden blir dyrere. 

Sitter du på dyr kredittkortgjeld kan du derfor spare mye på å samle alle kredittkortene, i et større lån med en lavere rente, færre gebyrer og en fleksibel nedbetalingsplan. 

Ønsker du fremdeles å beholde et kredittkort på grunn av bonuser eller lignende? Da kan det være smart å sette strenge krav til seg selv, der en betaler tilbake før den betalingsfrie perioden løper ut. I noen tilfeller kan det også lønne seg å innfri det gamle kortet og heller søke om et nytt.

Banken eller långiveren tar seg av utbetalingen

Å søke om et lån for å betale ut eksisterende kredittkortgjeld og annen gjeld kalles refinansiering. Ønsker du å søke om refinansiering av kredittkortgjeld kan de aller fleste banker tilby dette. 

Du kan enten:

  • Bake gjelden inn i boliglånet
  • Søke om et refinansieringslån

Når du søker om refinansiering av kredittkortgjeld, er det vanlig at banken gir deg et tilbud om et forbrukslån – ofte med en litt lavere rente enn vanlige forbrukslån. Banken eller långiveren tar seg av utbetalingen. 

For mange kan refinansiering av gjeld oppleves som en stor befrielse fordi det gir en bedre økonomisk oversikt og en motivasjon til å betale ned gjelden.  

Slik søker du om refinansiering av kredittkortgjeld 

Det kan lønne seg å sammenligne lånetilbud før du takker ja til et. Slik finner du det beste lånetilbudet med den beste renten. 

Skal du søke om refinansiering av kredittkortgjeld, anbefaler vi å søke gjennom en låneagent, slik som vår samarbeidspartner Axo Finans. Alt du behøver å gjøre er å fylle ut én elektronisk søknad. Videre må du oppgi at du ønsker å refinansiere gammel kredittkortgjeld, slik at låneagenten kan forhandle lånetilbud på vegne av deg. Så snart Axo Finans mottar lånesøknaden vil de sende søknaden videre til flere banker og långivere. 

Ved å benytte deg av en sammenligningstjeneste kan du få tilbud om det beste refinansieringslånet for deg. 

Få tilbud om refinansiering av kredittkortgjeld blant de beste bankene

Axo Finans samarbeider med noen av de beste bankene og långiverne i landet, og ønsker å hjelpe kundene med å få det beste lånetilbudet. 

Når Axo Finans har mottatt svar fra sine samarbeidspartnere, vil en rådgiver se på hvilket tilbud som egner seg best for deg og presentere dette tilbudet for deg. Hva som er det beste forbrukslånet for deg baseres på de opplysningene du har oppgitt. 

Søk refinansiering av kredittkortgjeld gjennom Axo Finans – det er helt uforpliktende og kostnadsfritt. 

hva er refinansiering

Vi sammenligner disse 19 bankene for deg