Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, Totalt: 140.256.

Refinansiering av lån

Refinansiering av lån lønner seg i veldig mange tilfeller. Søk om refinansiering og se selv om du kan spare penger. 

I samarbeid med låneagenten Axo Finans får du hjelp til å samle lån i et refinansieringslån.

Derfor lønner det seg

At du kan spare penger på å låne penger, høres kanskje litt bakvendt ut. Allikevel har vi sett utallige tilfeller hvor kunder har forhandlet frem bedre vilkår og renter, og dermed spart penger hver eneste måned. En justering av renten kan ha utrolig mye å si, spesielt hvis lånesummen er høy. Ved å kutte i de månedlige kostnadene kan du blant annet:

  • Nedbetale lånet raskere enn planlagt og bli gjeldsfri
  • Få større økonomisk spillerom i hverdagen
  • Få bedre oversikt over økonomien
  • Sette penger på sparekonto hver eneste måned

Dette forutsetter naturligvis at du får tilbud om en lavere effektiv rente enn hva du betaler i dag. Refinansiering av lån er noe du kan gjøre på egenhånd, eller via en låneagent.

Les mer: Slik går du fram for å refinansiere


Refinansiering hos en låneagent

De aller fleste er tjent med å refinansiere via en låneagent. En låneagent er en finansiell aktør som arbeider med å finne beste forbrukslån eller refinansiering på vegne av låntakere. Ved å søke om lån hos en låneagent, blir søknaden sendt videre til flere forskjellige banker og långivere samtidig. Når alle har behandlet søknaden, blir det beste tilbudet presentert for kunden. Prosessen tar vanligvis noen få timer.

Långiverne er klar over at de konkurrerer om å få den samme kunden, og vil derfor strekke seg litt ekstra for å gi et godt tilbud. Dermed presses prisene på markedet ned.

I tillegg kan låneagenten bistå med selve søknadsprosessen og gi råd om refinansiering. Dermed får man profesjonell hjelp med økonomiske spørsmål. Det er helt uforpliktende å søke om refinansiering av lån hos en låneagent, og tjenesten er kostnadsfri for låntakere. I tillegg får du svar fra flere banker i løpet av mye kortere tid, enn om du hadde gjort undersøkelsen på egenhånd.

Samle smålån i ett enkelt lån

Dersom du har forbruksgjeld i flere forskjellige lån, har du sannsynligvis mye å spare på å samle all gjelden i et nytt og større lån. De fleste långivere vil nemlig tilby en lavere rente, jo høyere lånesummen er. Du vil også slippe alle unødvendige og doble kostnader, som for eksempel doble faktura- og termingebyr.

Eksempler på forbruksgjeld er kreditt, avbetaling, smålån og forbrukslån. Det er svært vanlig å ha kredittkortgjeld i dag, men ikke alle er klar over at de kan samle den dyre gjelden i ett lån og dermed kutte kostnadene. Ved å samle all gjeld i ett enkelt lån, får du bare en rentesats å forholde deg til, ett sett med gebyrer og en nedbetalingsplan. Du får bedre oversikt over økonomien og større økonomisk spillerom.

 

Slik finner du et godt tilbud

Hvis du tror at refinansiering av lån kan lønne seg for deg, er du kanskje ute etter å finne den billigste og beste avtalen. Mange banker og långivere vil hevde at de har den laveste renten, men sannheten er at det er vanskelig å love noe slikt. Det blir nemlig gjort en individuell vurdering av hver enkelt søknad, og tilbudet om rente kan derfor endre seg fra långiver til långiver.

Du blir blant annet vurdert på følgende:

  • Alder
  • Betalingsanmerkninger
  • Eksisterende lån
  • Fast årsinntekt
  • Oppholdssted

På bakgrunn av denne informasjonen, får du tilbud om effektiv og nominell rente. Du kan ende opp med å få et annet tilbud enn hva du hadde forventet da du søkte, og derfor er det viktig å gjøre en grundig sammenligning av flere forskjellige långivere. Tilbudene du mottar i retur er uforpliktende, og det er opp til deg å takke ja eller nei. Sørg for at det tilbudet du velger kommer fra en seriøs aktør, med en rettferdig kredittavtale.

Axo Finans

Vi sammenligner disse 19 bankene for deg