Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, Totalt: 140.256.

Refinansiering av kredittgjeld

Å refinansiere kredittgjelden din kan spare deg for mye penger, samt gi deg en bedre oversikt over din personlige økonomi.

Kredittgjelden er den dyreste gjelden vi kan ha, men også den som oftest blir nedprioritert. Dette skyldes nok at det for mange er fristende å kun betale minstebeløpet på kredittkortet eller lånet, for å kunne ha mer penger til overs.

 

Problemet med dette er at gjelden blir dyrere, og du vil bruke lenger tid på å nedbetale den. Lær hvordan refinansiering kan være lønnsomt for deg som ønsker å bli gjeldfri raskere.


Hva er egentlig refinansiering?

Å refinansiere betyr å ta opp et nytt lån for å innfri gammel gjeld. Dette kan gi fordeler som bedre oversikt over din egen økonomi, kun ett lån å forholde deg til, samt langt færre kostnader tilknyttet gjelden din.

 

I løpet av ett år kan det å kutte unødvendige renter og gebyrer spare deg for tusenvis av kroner.

 

Slik blir gammel gjeld byttet ut med et helt nytt lån med lavere rente og færre gebyrer. Dette gir deg lavere månedskostnader, og hjelper deg på veien til å bli gjeldfri raskere.


Slik kan et refinansieringslån være lønnsomt

Hvordan fungerer lån uten sikkerhet?

 

Når du søker om et lån for å betale ut gammel gjeld vil du få tilbud om et refinansieringslån eller et lån uten sikkerhet. Dette kan gjøres på to måter:

  • Søke refinansieringslån ved å utvide boliglånet for å bake gjelden inn i dette
  • Søke refinansieringslån uten sikkerhet

Når du søker om refinansiering uten sikkerhet, vil du få tilbud om et lån uten å måtte stille med sikkerhet i eiendeler, som for eksempel i bolig, bil eller egenkapital. Søker du refinansiering, vil du også ofte få en lavere rente enn ved et vanlig forbrukslån. Dette er fordi det er banken eller långiveren som tar seg av utbetalingen av gjelden din, mens du da vil sitte igjen med et helt nytt lån med bedre rente og lavere kostnader.

Mange opplever refinansiering som en befrielse ved at de får en bedre kontroll og oversikt over gjelden.

 

Refinansiering gjennom vår samarbeidspartner Axo Finans

Ønsker du å spare penger på refinansiering av gjeld? Da kan det være smart å sammenligne lånetilbud.

Sammenligner du lånetilbud gjennom vår samarbeidspartner Axo Finans, kan du sammenligne refinansieringslån fra flere banker og långivere samtidig. Ved å benytte deg av en sammenligningstjeneste får du tilbud om det beste refinansieringslånet for deg.

Låneagenten Axo Finans samarbeider med noen av de beste bankene og långiverne i landet, og ønsker å hjelpe kundene med å finne det beste lånetilbudet.

Tjenesten er helt uforpliktende og kostnadsfri, og du vil også få betenkningstid. Ved å oppgi at du ønsker refinansiering i lånesøknaden, vil den banken eller långiveren du får det beste lånetilbudet hos hjelpe deg med resten.

Alt du behøver å gjøre er å fylle ut en enkel søknad – Axo Finans ordner resten.

Refinansiering kredittkortgjeld

Har du mange smålån og kredittkortregninger, vil det være smart å refinansiere disse under ett lån. Smålån og kredittkort kommer med en høyere rente og flere kostnader enn et større forbrukslån.

Legger du sammen alle kostnader knyttet til kredittgjelden din over en lengre periode, vil du se at den fører med seg langt flere kostnader enn et forbrukslån med tilsvarende lånesum.

Nettopp derfor er det lønnsomt å refinansiere kredittgjeld. Du vil oppleve fordeler som:

  • Færre gebyrer og kostnader
  • Bedre oversikt over gjelden
  • Bli gjeldfri raskere
  • En oversiktlig nedbetalingsplan
  • Lavere rente
  • Kun ett lån å forholde deg til


Refinansiering uten sikkerhet

 

Når du refinansierer uten sikkerhet, innebærer dette at du tar opp et forbrukslån for å innfri den samlede gjelden din. Et forbrukslån er det samme som lån uten sikkerhet, hvor du ikke behøver å stille med sikkerhet i for eksempel hytte eller bolig for å kunne få lånet innvilget.

Mange velger å refinansiere uten sikkerhet når de ikke har mulighet til å stille med sikkerhet, eller fordi forbrukslån kan være lettere å forholde seg til.

Det er også vanligst å tilby refinansieringslån uten sikkerhet.


Med sikkerhet

Når du refinansierer med sikkerhet, betyr dette at du stiller med pant i eiendeler som for eksempel bolig, hytte eller bil.

Det er også vanlig å refinansiere kredittgjeld ved å ta opp et høyere boliglån, og slik betale ut gjelden. Men husk at dette kun er lønnsomt dersom du betaler inn et høyere månedsbeløp på boliglånet ditt, tilsvarende gjelden din.

Les mer: Slik går du fram for å refinansiere


Hva er forskjellen på forbrukslån og kredittkort?

Axo Finans

Et kredittkort er et betalingskort med tilgjengelig kreditt. Det kommer ofte med fordelsprogrammer som bonuser og forsikringer. Kredittkortet er ment som et kortsiktig lån, og har derfor ofte en svært høy rente.

 

Kredittkort har en rentefri betalingsfrist på alt fra 30-50 dager, avhengig av leverandør.

Dersom du ikke klarer å tilbakebetale det utestående beløpet innen den rentefrie perioden, vil det påløpe ekstra gebyrer og renters-renter på kredittkortgjelden.


Forbrukslån

Et forbrukslån har derimot mye lavere rente enn et kredittkort, i tillegg til at du får en fast nedbetalingsplan. Fordelen med et forbrukslån er bedre oversikt og lavere totalkostnader.

 

Har du en høy kredittgjeld, kan du spare mye på å samle alle kredittkortene og smålånene i et stort lån med en lavere rente, færre gebyrer og en fleksibel nedbetalingsplan.

 


Les mer:
Låneavtale


Refinansiering via en låneformidler

Skal du søke refinansieringslån og ønsker å spare så mye som mulig? Da kan det være smart å sammenligne lånetilbud fra flere banker og långivere.

 

Sammenlign lånetilbud via en låneformidler, slik som vår samarbeidspartner Axo Finans. Du fyller kun ut én elektronisk søknad. Her oppgir du at du ønsker å refinansiere kredittgjeld, slik at en låneagent kan forhandle lånetilbud på vegne av deg. Så snart Axo Finans mottar lånesøknaden vil de sende søknaden videre til sine samarbeidspartnere.


Samarbeider med noen av de beste

Axo Finans samarbeider med noen av de beste bankene og långiverne i landet, og ønsker å bistå deg med å finne det beste lånetilbudet for deg.

 

Når Axo Finans har mottatt svar fra sine samarbeidspartnere, vil en låneagent se på hvilket tilbud som egner seg best for deg og presentere dette tilbudet for deg.