Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, Totalt: 140.256.

Refinansiering av kredittgjeld

Å refinansiere kredittgjelden din kan spare deg for mye penger, samt gi deg en bedre oversikt over din personlige økonomi.

Kredittgjelden er den dyreste gjelden vi kan ha, men også den som oftest blir nedprioritert. Dette skyldes nok at det for mange er fristende å kun betale minstebeløpet på kredittkortet eller lånet, for å kunne ha mer penger til overs.

Problemet med dette er at gjelden blir dyrere, og du vil bruke lenger tid på å nedbetale den. Lær hvordan refinansiering av kredittgjeld kan være lønnsomt for deg som ønsker å bli gjeldfri raskere. 

Hva er egentlig refinansiering?

Å refinansiere betyr å ta opp et nytt lån for å innfri gammel gjeld. Dette kan gi fordeler som bedre oversikt over din egen økonomi, kun ett lån å forholde deg til, samt langt færre kostnader tilknyttet gjelden din. 

 

I løpet av ett år kan det å kutte unødvendige renter og gebyrer spare deg for tusenvis av kroner. 

 

Slik blir gammel gjeld byttet ut med et helt nytt lån med lavere rente og færre gebyrer. Dette gir deg lavere månedskostnader, og hjelper deg på veien til å bli gjeldfri raskere. 

Slik kan refinansiering av kredittgjeld være lønnsomt

Har du mange smålån og kredittkortregninger, vil det være smart å refinansiere disse under ett lån. Smålån og kredittkort kommer med en høyere rente og flere kostnader enn et større forbrukslån. 

 

Legger du sammen alle kostnader knyttet til kredittgjelden din over en lengre periode, vil du se at den fører med seg langt flere kostnader enn et forbrukslån med tilsvarende lånesum. 

 

Nettopp derfor er det lønnsomt å refinansiere kredittgjeld. Du vil oppleve fordeler som:

 

  • Færre gebyrer og kostnader
  • Bedre oversikt over gjelden
  • Bli gjeldfri raskere
  • En oversiktlig nedbetalingsplan
  • Lavere rente
  • Kun ett lån å forholde deg til

Refinansiering av kredittgjeld uten sikkerhet

Når du refinansierer uten sikkerhet, innebærer dette at du tar opp et forbrukslån for å innfri den samlede gjelden din. Et forbrukslån er det samme som lån uten sikkerhet, hvor du ikke behøver å stille med sikkerhet i for eksempel hytte eller bolig for å kunne få lånet innvilget. 

Mange velger å refinansiere uten sikkerhet når de ikke har mulighet til å stille med sikkerhet, eller fordi forbrukslån kan være lettere å forholde seg til. 

Det er også vanligst å tilby refinansieringslån uten sikkerhet. 

Med sikkerhet

Søker du derimot om refinansiering av kredittgjeld med sikkerhet, betyr dette at du stiller med pant i eiendeler som for eksempel bolig, hytte eller bil. 

Det er også vanlig å refinansiere kredittgjeld ved å ta opp et høyere boliglån, og slik betale ut gjelden. Men husk at dette kun er lønnsomt dersom du betaler inn et høyere månedsbeløp på boliglånet ditt, tilsvarende gjelden din. 

Les mer: Slik går du fram for å refinansiere

Hva er forskjellen på forbrukslån og kredittkort?

Sett inn bilde

Et kredittkort er et betalingskort med tilgjengelig kreditt. Det kommer ofte med fordelsprogrammer som bonuser og forsikringer. Kredittkortet er ment som et kortsiktig lån, og har derfor ofte en svært høy rente. 

Kredittkort har en rentefri betalingsfrist på alt fra 30-50 dager, avhengig av leverandør. 

Dersom du ikke klarer å tilbakebetale det utestående beløpet innen den rentefrie perioden, vil det påløpe ekstra gebyrer og renters-renter på kredittkortgjelden. 

Forbrukslån

Et forbrukslån har derimot mye lavere rente enn et kredittkort, i tillegg til at du får en fast nedbetalingsplan. Fordelen med et forbrukslån er bedre oversikt og lavere totalkostnader. 

Har du en høy kredittgjeld, kan du spare mye på å samle alle kredittkortene og smålånene i et stort lån med en lavere rente, færre gebyrer og en fleksibel nedbetalingsplan. 

Vi sammenligner disse 19 bankene for deg