Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, Totalt: 140.256.

Refinansiering av forbrukslån

Sitter du på et gammelt forbrukslån med dårlig rente og vilkår? Da kan det være lønnsomt for deg å søke refinansiering.

Refinansiering av forbrukslån kan gi deg bedre rente, bedre lånevilkår og en lavere månedskostnad. Sitter du på flere lån kan det også være svært gunstig å samle alle under ett, slik at du får færre gebyrer og en bedre økonomisk oversikt.


Hva betyr egentlig refinansiering?

Når du refinansierer forbrukslån betyr dette at du tar opp et nytt lån for å betale ut det gamle.

 

Dette gjør deg ikke gjeldfri, men kan gi deg en lavere rente og bedre lånevilkår. Dette gir deg lavere totalkostnader og en bedre økonomisk oversikt, noe som også kan gi deg motivasjon til å bli gjeldfri tidligere. Du erstatter med andre ord et gammelt forbrukslån med et nytt lån for å få gode fordeler.

 

Et gammelt lån fører ofte med seg renters-renter og ekstra gebyrer og kostnader.  

 

Har du for eksempel et forbrukslån du har valgt å betale minstebeløpet på over en lenger periode, og dermed kanskje også gått over den avtalte nedbetalingsperioden, kan det være særlig gunstig å refinansiere.

 

Les mer: Beste lånerente

 

Et nytt lån gir deg en fleksibel nedbetalingsperiode

Skal du søke refinansiering av forbrukslån bør finne et refinansieringslån med gode lånevilkår og betingelser og en fleksibel nedbetalingsplan. Dette innebærer at du skal ha mulighet til å betale ned lånet raskere enn avtalt uten ekstra kostnader og gebyrer. For eksempel skal du ha mulighet til å betale ned lånet over to år, selv om du har valgt en nedbetalingstid på fem år.

 

Et lån med gode vilkår og betingelser er et lån uten unødvendige kostnader utover vanlige gebyrer med fornuftige summer.

 

Du bør se etter et refinansieringslån som gir deg god fleksibilitet og lar deg betale mer i de periodene du har mulighet til det. Slike forutsetninger er viktig for å få motivasjon til å betale ned lån og bli gjeldfri. Det er også ofte grunnen til at folk ønsker å søke refinansiering.

Et refinansieringslån gir deg en rekke fordeler

Å søke lån til refinansiering av forbrukslån kan gi deg en rekke fordeler og en større økonomisk frihet og oversikt.

Et refinansieringslån kan gi fordeler som:

 • Kun én faktura
 • En bedre økonomisk oversikt
 • Færre kostnader
 • Lavere rente
 • Motivasjon til å bli gjeldfri
 • En fleksibel nedbetalingsplan

Mange vil si at det å få en lavere rente og færre månedskostnader er den viktigste årsaken til at de velger refinansiering. Men det kan også være fordelaktig for deg som bare ønsker å ha bedre oversikt og større motivasjon til å nedbetale gjelden din. Uansett grunn vil du i de aller fleste tilfeller spare penger på refinansiering, fordi du får et helt nytt lån uten gamle gebyrer og andre kostnader.

Søker du refinansiering i en bank eller hos en långiver vil disse ta seg av utbetalingen av dine gamle lån for deg. Dette forutsetter at du oppgir korrekte opplysninger om alle dine forbrukslån du ønsker å bli kvitt. Det betyr at alt du behøver å gjøre er å sende inn en søknad. I noen tilfeller vil du også få muligheten til å låne litt ekstra dersom du har behov for det.

Les mer: Refinansiering fra A til Å

 

Hva bør du se etter når du skal finne et refinansieringslån?

Skal du søke lån til refinansiering av forbrukslån bør du sørge for at du får det beste tilbudet for deg, slik at du kan spare mest mulig penger. Noen låneaktører kan nemlig være noe dyrere enn andre, og kan blant annet gi deg en høyere nominell rente på grunn av individuelle kredittvurdering.

Når du skal undersøke lånemarkedet bør du derfor se etter:

 • Gode lånevilkår
 • En lav effektiv rente
 • Fleksibel nedbetalingsperiode
 • En seriøs låneaktør
 • En bank eller långiver som er godkjent av Finanstilsynet

Har du fått et lånetilbud er det viktig at du setter deg nøye inn i all informasjon om tilbudet, slik at du forstår hva du takker ja til. Når du inngår en låneavtale tar du på deg et stort ansvar, og det er viktig at du forstår hva ansvaret innebærer. Dette vil også gi deg bedre kontroll i de tilfellene noe uforutsett skjer, som for eksempel en feil på fakturaen eller lignende.

forbrukslån refinansiering

Finn det beste refinansieringslånet med en låneagent

Skal du søke lån til refinansiering av forbrukslån, men er usikker på hvilken bank eller långiver du bør velge, kan du søke gjennom en låneagent. En låneagent hjelper deg med å finne det beste tilbudet for deg, slik at du kan spare mest mulig penger på å refinansiere ditt gamle lån.

Låneagenten sammenligner og forhandler lånetilbud fra alle sine samarbeidspartnere for deg. Alt du behøver å gjøre er å fylle ut en søknad med alle nødvendige opplysninger.

Det er helt trygt, enkelt og helt kostnadsfritt å søke gjennom en låneagent. De har nemlig ikke lov til å ta betalt fra andre enn sine samarbeidspartnere for formidlingstjenesten.

Gjennom vår samarbeidspartner Axo Finans kan du søke refinansiering av forbrukslån hos noen av de største bankene og långiverne i landet. Axo Finans er en seriøs låneagent som er godkjent av Finanstilsynet og har tusenvis av fornøyde kunder.

refinansiering

Vi sammenligner disse 19 bankene for deg