Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Refinansiere lån

Å refinansiere lån er en av de enkleste måtene å spare penger på. Ved å samle all gjeld i ett lån får du kun én faktura å forholde deg til.

Mange betaler mer enn nødvendig i renter og gebyrer, og vet ikke at det er mulig å refinansiere lån og gjeld. Refinansiering er enkelt – dersom du får tilbud om et refinansieringslån, tar banken av seg utbetalingen alle gamle lån og kreditter. Du sitter kun igjen med ett lån og én faktura. 

Refinansiere lån – betal mindre

De aller fleste går rundt med ett eller flere kredittkort i lommeboka, og fristelsen kan bli stor når lønnskontoen er tom. Det er fort gjort å la bruken komme ut av kontroll og havne i en håpløs situasjon hvor gjelden bare vokser. Før man vet ordet av det spiser rentekostnadene opp hele økonomien. 

 

Kredittgjeld fører raskt til en håpløs situasjon. Heldigvis er det mulig å gjøre noe med ved å refinansiere lån og gjeld.

 

Gjennom samarbeidet med flere låneagenten  hjelper vi deg med å ta tilbake kontrollen over økonomien. Låneagentene bistår privatpersoner med refinansiering av lån og gjeldsavtaler. Å søke refinansiering via en låneagent er gratis og helt uforpliktende.

 

Les mer: Refinansiere forbrukslån

Dette er refinansiering av lån

Refinansiering av lån og gjeld innebærer å ta opp et nytt lån for å slette eksisterende lån og gjeldsavtaler. For at dette skal lønne seg må man få tilbud om en lavere rente enn man betaler i dag. Det finnes utallige finansaktører på markedet som tilbyr refinansiering, og den effektive renten kan variere mye. 

 

Her kommer låneagenten inn i bildet. Låneagenter arbeider med å sammenligne tilbud personlig tilpasset hver enkelte søknad. 

 

Du kan søke om å refinansiere lån opptil 500.000 kroner direkte hos låneagenten. Vanligvis mottar man et uforpliktende tilbud innen noen få timer. Slik kan man sammenligne hva man betaler i rente i dag kontra det man får tilbud om. 

Å samle smålån er spesielt gunstig

Betaler du ned på flere gjeldsavtaler parallelt, er refinansiering spesielt gunstig. Slike gjeldsavtaler kan for eksempel være flere ulike kredittkort, smålån, forbrukslån og tilsvarende. Ved å refinansiere lån og samle all gjelden i ett lån, vil man nesten alltid få tilbud om en lavere rente. 

 

Det finnes eksempler på privatpersoner som har senket rentekostnadene sine med flere tusen kroner – hver eneste måned!

 

Årsaken til dette er at jo høyere lånet er, jo lavere rente vil banken gi deg. Derfor vil det nesten alltid lønne seg å samle lån i et refinansieringslån. Låneagenter er spesialisert på akkurat dette. 

Å refinansiere lån betyr:

  • Bedre oversikt
  • Én faktura i måneden
  • Lavere månedskostnader
  • Mulighet til å bli kvitt den dyre gjelden raskere

 

Sørg for at låneagenten du velger følger Finanstilsynets retningslinjer for forsvarlig utlånspraksis

Det koster ingenting å undersøke

Ikke alle vet at det er kostnadsfritt å undersøke om man betaler for mye. Noen tror at låneagenters tjenester koster penger, men dette stemmer ikke. En låneagent har ikke lov til å ta betalt fra andre enn långiverne man formidler lån fra, og som mottaker av et tilbud betaler man derfor ingenting. 

 

Hos en låneagenten mottar man også uforpliktende tilbud om å refinansiere lån.

 

Tilbudet om refinansieringslån blir vanligvis stående i en måned, slik at man har god tid på å vurdere mulighetene sine. For at refinansieringen skal lønne seg må man undersøke følgende:

 

  • Er renten lavere?
  • Følger det gebyrer med lånet, og hva er i så fall disse?
  • Er låneavtalen fleksibel med rom for utsettelse?
  • Hvor lang er nedbetalingstiden?

 

Ved å sammenligne tilbudet med det man betaler i dag, er det en smal sak å finne ut om man betaler for mye. Hvis det er tilfellet for deg, bør du vurdere å refinansiere lån og eksisterende gjeld. Du kan spare penger hver eneste måned ved å gjøre dette. 

Tjenesten sammenligner kun banker som er lisensierte finans – og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet.